Több illegális migránst kell visszafogadnia Romániának

2024. január 10. 09:51

A vétóról való lemondás fejében Bécs a határőrizet szigorítását és a kitoloncolást lehetővé tevő uniós jogszabályokat követel.

2024. január 10. 09:51
null

Ausztria kemény feltételekhez kötötte Románia schengeni övezetbe történő belépését. Mivel nem tartja kielégítőnek az uniós külső határok védelmét, mert egy év alatt több mint százezer migráns érkezett EU-tagállamokon keresztül az országba, nem támogatja a schengeni övezet bővítését – írja a Krónika.

A vétóról való lemondás fejében Bécs a határőrizet szigorítását és a kitoloncolást lehetővé tevő uniós jogszabályokat követel.

Románia és más európai országok lobbija ellenére Karl Nehammer osztrák kancellár továbbra is csak részben volt hajlandó módosítani álláspontját. Így a részleges schengeni csatlakozás fejében Bécs az EU külső határainak védelmét szolgáló brüsszeli finanszírozás fokozását, a román-bolgár és a román-magyar fokozottabb védelmét, sőt

a Románián és Bulgárián át Ausztriába jutott illegális migránsok visszafogadását szabta feltételül.

Mint arról a Maszol erdélyi portál beszámolt, az erdélyi repülőterek többsége felkészült a légi Schengen-tagság feltételeinek megfelelő biztosítására. A szatmárnémeti repülőtér esetében egyes fejlesztési projektek befejezését várják 2024 első negyedévében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 11. 02:16
Orbánnak igaza lett. Megint.
22-es csapdája
2024. január 10. 19:52
Majd berakják őket a magyarlakta régiókba, településekre...
Bell & Sebastian
2024. január 10. 10:38
Mégis, mine számítottak a rétórómaiak? A szárnya és combja már elkelt.
makapaka2
2024. január 10. 10:25
A legfontosabb lenne ezt a veszélyes csürhét távol tartani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!