„Dicsőséget Ukrajnának!” – újévi jókívánság helyett ez jelent meg több orosz család okosfüzérén

2024. január 03. 21:27

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

2024. január 03. 21:27
null

Az orosz hadsereg rossz hírnevének keltésével vádol Novgorodban a rendőrség egy orosz családot, miután egy, az erkélyükre kirakott okosfüzéren az a felirat szerepelt, hogy „Dicsőséget Ukrajnának!” – írja a TASZSZ alapján a Meduza.

A család a rendőröknek azt mondta, hogy a rendes ügymenet szerint az okosfüzéren egy újévi jókívánságnak kellett volna megjelennie, (ahogy egy Telegram-videó szerint korábban így is volt) de az eszköz éjfélkor a jól ismert ukránpárti szlogent kezdte el mutatni.

A TASZSZ szerint már biztosra vehető, hogy az ügy bíróságon végzőik majd.

Egy orosz fórumon egyébként más városokból is érkeztek olyan jelzések, hogy az okosfüzérjük éjfélkor ugyanígy átváltott. Az egyik moderátor felvetette, hogy a program írója lehet felelős ezért, mire valaki hozzátette, hogy az illető Harkivból származik, és így állt bosszút a bombázásokért. Mások azt sem tartják kizártnak, hogy hekkelés történhetett. 

Nyitókép: KANIUKA RUSLAN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backstablive
2024. január 04. 05:57
Jaj kommunistainknàl biròsàg. Tudjuk a vègèt vagy nem?
survivor
2024. január 04. 05:08
Okosfüzér ? Szentolvasó ? Rózsafüzer ?
blackorion93
2024. január 03. 23:31
Nekem csak az a kérdésem van, hogy mijafaszomaz a "okosfüzér"?! Az valami androidos rózsafüzér? :D
Tuners
2024. január 03. 22:13
Ez már az ellentámadás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!