Fico ígérete ellenére Szlovákia mégis küldi a fegyvereket Ukrajnába

2024. január 18. 10:36

A törvényhozás szűk többséggel hagyta jóvá a törvényjavaslat módosítását.

2024. január 18. 10:36

A Politico cikke szerint a szlovák parlament kedden támogatta azt a módosító indítványt, amely felhatalmazza a védelmi minisztériumot a fegyverexport jóváhagyására, megnyitva az utat az állami és magánfegyvergyártó cégek előtt, hogy továbbra is felfegyverezzék Ukrajnát. Mint ismert 

Robert Fico miniszterelnök választások előtt fogadalmat tett, hogy „nem küldünk még egy golyót sem” Kijevbe. 

A portál szerint a törvényhozás szűk többséggel hagyta jóvá az ország hatásköréről szóló törvényjavaslat módosítását. Zuzana Čaputová köztársasági elnök korábban megvétózta a nem sokkal karácsony előtt gyorsított eljárásban elfogadott törvényjavaslatot, azzal az indoklással, hogy a védelmi minisztérium nem rendelkezik megfelelő szakértői forrásokkal ahhoz, hogy felmérje a fegyvereladások lehetséges kockázatait Szlovákia nemzetközi hírnevére és biztonságára nézve. 

Nyitóképen: Zuzana Čaputová / MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoltan70
2024. január 18. 14:13
"A Politico cikke szerint a szlovák parlament kedden támogatta azt a módosító indítványt, amely felhatalmazza a védelmi minisztériumot a fegyverexport jóváhagyására, megnyitva az utat az állami és magánfegyvergyártó cégek előtt, hogy továbbra is felfegyverezzék Ukrajnát." Nos, ez az én értelmezésem szerint nem jelenti szükségszerűen a szlovák fegyverexport folytatását, mert a törvényjavaslat "csak" felhatalmazás, így a végrehajtása opcionális és nem kötelező jellegű. Ha Fico tartja a választási ígéretét, akkor továbbra sem küld fegyvereket Ukrajnába.
nempolitizalok-0
2024. január 18. 14:10
A lényeg, hogy MI NE KÜLDJÜNK!
zakar zoltán béla
2024. január 18. 14:00
Nini , megjöttek az klaviatúra ezerEGY arc huszárok a kijevi struccfarmról?!
Zilizi Gábor
2024. január 18. 13:39
Jobb lenne ha a Politico kideritene hogyan kerulnek nyugati cuccok orosz rakétakba? Ja de ha 3 milliard a forgalom akkor az igy is jo ahogy van. Akkor előhúzzuk Szlovakiat es most jól leleplezzük... Wehehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!