Jelentés: rég támadtak olyan hevesen az oroszok, mint most

2024. január 21. 14:00

A pusztító erejű offenzíva mellett súlyos veszteségeket is szenvednek Putyinék.

2024. január 21. 14:00
Military mobility of Ukrainian soldiers in Donetsk Oblast

A brit védelmi minisztérium vasárnapi jelentése szerint az elmúlt egy hétben fokozta támadásainak számát az orosz hadsereg. Pénteken az ukrán vezérkar közölte, hogy a frontvonalon 27 százalékkal nőtt meg az orosz támadások száma, továbbá 81 légitámadás és 45 rakéta-sorozatvetős támadás történt. 

Összevetve ezeket a múlt heti adatokkal a tárca szerint tisztán látható, mennyivel nagyobb erővel támad az orosz hadsereg. Ugyanakkor hozzátették, hogy a nagy előrenyomulásnak ára is van, hiszen az orosz hadsereg vesztesége is jelentősen növekedet, halálos áldozatokból is 15 százalékkal többet regisztráltak, mint a megelőző héten. 

A brit minisztérium tájékoztatása szerint azért nőhetett meg az oroszok lendülete, mivel befagyott a térségben a föld, a páncélozott járművek pedig el tudtak indulni a terepen. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Ignacio Marin / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50-52
2024. február 29. 21:43
A kamu veszteségi adatokkal akarják feledtetni az ukránok menekülését. Egészen pontosan hogyan regisztrálják a veszteségeket a britek? Hol van a brit hírszerzés?
CubaLibre
2024. január 21. 21:31
https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/21_01_2024_poslednie_novosti_s_ukrainy_avdeevka_rossijskij_specnaz_khodit_po_gorodu_karta_boevykh_dejstvij_na_ukraine_segodnja_18_video/60-1-0-14885 Érdemes megnézni, eddig minden úgy volt, ahogy itt megírták.
2024. január 21. 19:19 Szerkesztve
A háborúnak lassan vége.. A jelek szerint az oroszok győzelmével. Béke lesz.
alexandrosz-2
2024. január 21. 17:14
Jobban dolgoznak a gyalásós, az éhezö, a demoralizált muzsikok és a mosógépcsipek a gyalásókra építve! A brit hülyék szerint a fuckránok már csak pár lépésre vannak Vlagyivosztok meghódításától. Moszkvának annyi. Lassan már két éve. Hülye britek! Ja, még valami: a terves kurva anyátokat nézzétek hülyének, meg az aljas zsidó gazdáitokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!