Salvini az antifa-támadások olasz vádlottjáról: „Nem örülnék neki, ha a lányom tanára lenne”

2024. január 31. 14:58

Az olasz politikus hangsúlyozta, bízik benne, hogy bebizonyosodik az olasz vádlott ártatlansága.

2024. január 31. 14:58

„A bíróságon láncra vert Ilaria Salisról készült képek megdöbbentőek, és remélem, hogy bebizonyosodik az ártatlansága” – írta bejegyzésében Matteo Salvini, aki hozzátette, „mindenesetre meglepő, hogy a nő jelen volt az erőszakos tüntetéseken, Budapesten éppúgy, mint 2017-ben Monzában, amikor egy Lega (Salvini pártja – a szerk.) pavilont romboltak le”.

„Nem örülnék, ha Salis lenne a lányom tanára” – írta bejegyzése végén az olasz politikus, ugyanis Illaria Salis pedagógus.

Ismert: 2023 februárjában a Kitörés-túra alkalmából hazánkba érkezett német, olasz és görög nemzetiségű antifák, több támadást is végrehajtottak Budapesten „szélsőjobboldalinak kinéző”, valójában békés járókelők ellen. A viperával felszerelkezett, símaszkos banda félholtra vert egy 40 év körüli férfit a XI. kerületben. A támadásról készült felvételt látva minimum arányos (és egyben törvényes) az a bánásmód, amit kifogásolnak az olasz vádlott elvbarátai.

A szélsőbaloldali támadás olasz vádlottjának tárgyalása után bekérették a római magyar nagykövetet, valamint Giorgia Meloni felhívta Orbán Viktort az ügyben.

A Mandiner beszámolt róla, hogy szélsőbaloldali támadás érte a berlini Collegium Hungaricum épületét. Tavaly egy viperával felszerelkezett, símaszkos szélsőbaloldali banda félholtra vert egy magyar férfit Budapesten, most az egyik elkövető börtönviszonyai miatt indult agresszív tiltakozás és fenyegetőzés.

Nyitókép forrása: Földházi Árpád

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. január 31. 19:56
De mi az, hogy "megdöbbentő", ahogy a bíróságon őrizték? Mi a hótmankós faszomat kellett volna csinálni vele? Kiteríteni elé a vörösszőnyeget? Ez a nő egy feltételezett terrorista! Teljesen megőrült ez a világ! Szinte biztos vagyok benne, hogy már készül a beadvány Strasbourg-ba, és ennek a kurvának a végén még majd az államnak kell kártérítést fizetni. Ezért röhögött olyan önfeletten, mert ezt ő is tudja. Ezek sérthetetlenek. Mellesleg az állítólagos "középkori viszonyok" után ilyen víg volt a kedve?
5m007h 0p3ra70r
2024. január 31. 19:39
Salvusvíz bácsinak reméljük megvan, hogy az elkövetők ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Németország nem véletlenül körözteti őket. Ők pedig nem véletlenül nem adják fel magukat.
Salitis
2024. január 31. 18:42
Ne aggódj Matteo, ez már nem fog tanítani. Illetve, remélem a szegedi Csillagban egy 20 fős életfogytos osztályt....
khomeini
2024. január 31. 18:18
Nem láncra van verve, hanem vezetőszáron van. Még jó, nehogy megpróbáljon elszaladni, mint az ártatlanok megverése után tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!