Beismerte az ukrán főparancsnok: rendkívül súlyos a helyzet a fronton

2024. február 14. 19:24

„A műveleti helyzet rendkívül súlyos és feszült” – írta Telegram-oldalán szerdán Olekszandr Szirszkij.

2024. február 14. 19:24

Rendkívül súlyos helyzetről számolt be Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők új főparancsnoka az avgyijivkai és kupjanszki frontszakaszon, miután Rusztem Umerov védelmi miniszterrel közösen látogatást tettek a térségben.

A műveleti helyzet rendkívül súlyos és feszült”

 – írta Telegram-oldalán szerdán Szirszkij. Tájékoztatása szerint az orosz erők létszámfölényben vannak, az orosz légierő nagy mennyiségben vet be irányított bombákat, és folyamatos tüzérségi támadások érik az ukrán állásokat.

Szirszkij szerint Kijev minden tőle telhetőt megtesz állásainak megtartására, és tartalékosokat mozgósított csapatainak megerősítésére.

Ukrán és orosz katonai megfigyelők az utóbbi napokban egybehangzóan az ukrán csapatok rosszabbodó helyzetéről számoltak be a Donyeck megyei Avgyijivka térségében.

Az utánpótlásukat biztosító folyosó kevesebb mint öt kilométerre zsugorodott az utóbbi hónapok heves harcai során, és bekerítés fenyegeti a városban lévő ukrán alakulatokat és a még ott maradt mintegy ezer civilt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEY BOBOK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 15. 13:53
Gondolom a városkiürítése helyett visznek be kézifegyvereket, szétosztják és céltáblát csinálnak minden emberből. Amikor az áldozatokról kell képet csinálni, akkorra majd eltűnnek a fegyverek. Úgyhog ukrajna fiai és lányai nyugodtak lehetnek, áldozatuk nem lesz hiábavaló, halálukat propaganda és képzési célokra használják majd. Amivel a világ még több fegyvert küld és még többen halhatnak meg.
alexander-12
2024. február 15. 05:51
Tartalékosokat mozgósít? Vagyis a két hetes kiképzésen átesett ágyútöltelékeket külditek be megdögleni.
benedek77
2024. február 15. 04:14
Ez a fasz ugyanúgy elfogja pazarolni az embereit mint Bahmutnál. Az az 5 kilométeres sáv meg egy mező, ami most úgy fel van ázva, hogy a legtöbb járműnek is járhatatlan. És ezt a sávot már most szarrá lövi két oldalról az orosz tüzérség.
Akitlosz
2024. február 15. 01:17
Avgyejevkából a közepétől keletre lévő ukránok már nem jutnak ki. A várost középen kettévágták az oroszok. https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/02/14feb2024_Ukraine_Avdiivka_map.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!