Bekopogtatott a valóság a zöldekhez Hollandiában is, autópályákat torlaszoltak el a gazdák

2024. február 06. 11:40

A tüntetők szénabálákat és faágakat égettek, valamint nagy mennyiségű szemetet szórtak szét, amelyet aztán felgyújtottak.

2024. február 06. 11:40
Farmer protests - East Frisia

Gazdák torlaszoltak el több autópályát Hollandiában, a hétfőn későn este kezdődött megmozdulás résztvevői a szigorú környezetvédelmi előírásokat rögzítő európai zöld megállapodás és a holland termelők adminisztrációs terheit növelő hazai jogszabályok ellen tüntetnek – tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál kedden. 

A beszámoló szerint a gazdák az éjszaka folyamán mezőgazdasági járműveikkel több autópályát zártak le Hollandia több részén, valamint nehezítették a holland-belga határátkelők forgalmát. A tüntetők szénabálákat és faágakat égettek, valamint nagy mennyiségű szemetet szórtak szét, amelyet szintén felgyújtottak. A tüzeket még a reggeli órákban is oltották, a köztisztasági vállalatok az utak megtisztításán dolgoznak. Noha több útszakaszon már eltakarították a törmeléket és az egyéb hulladékot, számos autópálya és településekre bevezető út még nehezen járható – tájékoztattak.

Ezt is ajánljuk a témában

A megmozdulás következtében legkevesebb két baleset történt, egyik Rotterdam közelében, a másik a keleti országrészben. Az összeütközött személyautók két utasát kellett kórházba szállítani, egyikük állapota súlyos – írták. 

A holland gazdák Farmers Defence Force nevű radikális csoportja folytatódó tömeges tiltakozást ígér az egész hétre – tájékoztatott a hírportál.

(MTI)

Nyitókép: Lars Penning / DPA / AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2024. február 06. 17:39
Addig örüljetek narkós senkiháziak,még nem teszik fel a hatos ekéket,és szántanak keresztül kasul a hulladék városaitokon?
coyote-0
2024. február 06. 12:58
Hiába vergődnek, el van döntve a sorsuk. Mehetnek az iparba dolgozni, az élelmiszer majd jön Ukrajnából meg az USÁ-ból.
pollip
2024. február 06. 12:32
A nyeu-i tüntetők sokkal vadabbak, mint a keu-iak. Valszeg sokmind N felhalmozódott már bennük
billysparks
2024. február 06. 12:13
Orosz propaganda. Hollandiában mindenki elégedett és boldog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!