Borrell szerint Európa ne szállítson senkinek fegyvereket – kivéve Ukrajnának

2024. február 06. 09:22

Szelektív háborúellenesség az EU külügyi főtárgyalójától.

2024. február 06. 09:22
null

Igen sajátos megoldással hozakodott elő Josep Borrell, amelyről az Euronews számolt be. Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn azt fejtegette, hogy

az uniós tagállamoknak ideiglenesen minden, az Ukrajnán kívüli országokba irányuló fegyverexportot le kellene állítaniuk.

Borrell szerint „addig kell támogatnunk Ukrajnát, ameddig csak szükséges, és amivel csak szükséges”. Szerinte az uniós tagállamoknak csipkedniük kellene magukat, mert „Ukrajnának győzni kell”.

A portál emlékeztet: az EU tavaly márciusban egy kétmilliárd eurós tervet hagyott jóvá, amely az Ukrajnába történő lőszerszállításról szól. Egészen pontosan egymillió, 155 mm-es lövedék leszállítását ígérte Brüsszel Kijevnek 12 hónapon belül.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 06. 16:51
az oroszokat mar tobbszor probaltak legyozni, sokkal nagyobb hatalmak mint az ukran rezsim, es nekik sem sikerult. Most meg mar elvileg is lehetetlen, mivel atomhatalom.
hidegenhagy
2024. február 06. 10:16
Ezt az elmebeteget kellene a frontra küldeni.
szintetikus
2024. február 06. 09:59
A fegyverek meg tudják állítani a náci agresszor Oroszországot, hogy később lerohanja Európát. A magyar ruszki buzik, meg ugorjanak a Dunába putristól.
nyugalom
2024. február 06. 09:57
Ez biden testvere?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!