Felpörgött az Action for Democracy – pályázatot írt ki a „demokráciát féltő” szervezeteknek

2024. február 19. 15:52

A felhívásban csatatér államként említik Magyarországot, Lengyelországot vagy Olaszországot.

2024. február 19. 15:52

Nyílt pályázati felhívásokat tett közzé hivatalos oldalán az Action for Democracy, „az Európai Unió polgárainak szavazati jogának erősítése” címmel.

A kiírásban úgy definíálták magukat, mint „egy amerikai székhelyű nonprofit szervezetet, 

amely azokat  szereplőket támogatja, amelyek a demokáciák védelmében és újraépítésében járnak közre.”

„Hiszünk abban, hogy most minden eddiginél jobban meg kell védenünk szabadságunkat, emberi méltóságunkat és demokráciánkat, amelyek mind támadás alatt állnak. Egy olyan globális demokráciapárti, szolidaritási mozgalom kiépítésére és mozgósítására törekszünk, amely elkötelezett a demokratikus értékek és intézmények előmozdítása és a világszerte egyre növekvő autokrácia fenyegetése ellen” – jelentették ki.

Olaszország Magyarország a csatatér államok között

Ezután kifejtették, hogy főként olyan „csatatér államokban” törekszenek demokratikus szereplők megerősítésére, mint Brazília, Magyarország, Olaszország vagy Lengyelország. „Partnerséget vállalunk a demokrációt védó élvonalbeli szervezetekkel a valódi választások előmozdítása, az átláthatóság és az elszámoltatható kormányzás ösztönzése, valamint a gyűlölet, a félelem és a kirekesztés elleni küzdelemben” – húzták alá.

A felhívásból kiderült, hogy az említett pályázat olyan civil társadalmi szervezeteknek szól, amelyek a 2024-es európai parlamenti választásokkal összefüggésben 

az EU azon polgárait igyekeznek megszólítani, akik egy olyan uniós tagállamban élnek, melynek nem állampolgárai. 

„Az uniós polgároknak szavazati joguk van az EP-választásokon, függetlenül attól, hogy állampolgárai-e annak az uniós tagállamnak, amelyben laknak vagy sem”írták.

Kik pályázhatnak?

Részletezték a pályázók körét is. Kiderült, hogy olyan nem kormányzati és pártoktól független szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 

  • az EU polgárai számára nemzeti és/vagy nemzetközi hatókörrel rendelkeznek,
  • támogatják a civil társadalom fejlődését és gyarapodását elősegítő környezetet,
  • megfelelnek minden helyi és amerikai szabálynak és szabályozásnak, beleértve a vonatkozó választási és kampányfinanszírozási törvényeket is,
  • teljes mértékben átlátható módon kommunikálnak a kapott támogatásról 

– sorolták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitóképen az EP épülete Strasbourgban Fotó: multimedia.europarl.europa.eu

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 20. 06:01
Kèsz szerencse, hogy a nemzeti inzultació során a 97% megszavazta a stop soros javaslatokat. Az már nem a zsidesz által szájba szart magyarok gondja, hogy a ceu tovàbbra is judapesten tombol, a soros cia ügynökeinek meg sokmilliárdot mos tisztàra picsànyi bankja büntetlenül, akik azt vidáman költik a zsidó gazdáik szolgálatában. A sok szerencsètlen zsideszes jobbágy csak néz ki a fejéből, miközben a vétótlan köpcös geci a zsideszes bandájaval hazudozik ész nélkül. Ahelyett, hogy arra figyelnének amit a vétotlan köpcös geci tesz, beszopják a zsideszes hazugsàgokat.
atti64
2024. február 19. 22:21
KIIRTANI EZT A SZERVEZETETT LEGFÖKÉPPEN SZAROS GYÖRGYÖT!!!!!!!!!!!!!!!
Vasalo
2024. február 19. 20:28
Hát igen. Olaszországban már megvették a legfelsöbb biroságot. Azok ma kimondták, hogy a migráns hajotörötteket nem szabad visszavinni a libiai partokra, még akkor sem, ha attol ködobásnyira vannak. Érdekes lehet az olasz alkotmány, hogy abbol ilyesmit lehet kiolvasni. Akkor a mi határöreink az ukrán határon is átjárhatnak a Tisza a másik partjára és idehozhatják a menekülteket. Kiváncsi lennék mit mondana erre az EU, amikor elkezdénènk halászni zselé katonáit.
Chardonnay99
2024. február 19. 17:58
Ezek miért nem Szaúd-Arábiában nyüzsögnek? Ott talán liberális demokrácia van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!