Kitalálták az ukránok, mivel lennének képesek visszavágni az oroszoknak

2024. február 12. 19:10

Bele is fogtak a gyártásba.

2024. február 12. 19:10
Military mobility of Ukrainian soldiers in Bakhmut area

Mihajlo Fedorov digitális fejlesztési miniszter hétfői Reutersnek adott interjújában részletesen felvázolta, mivel próbálnák visszavágni az oroszoknak. Szavai szerint Kijev az idén olyan nagy hatótávolságú drónok ezreit fogja gyártani, amelyek képesek lesznek elérni Oroszország távoli térségeit is. Mint mondta, már most tíz olyan cég működik, amelyek drónjai képesek elérni Moszkvát, illetve Szentpétervárt.

A harci drónok gyártásáról szólva kiemelte, hogy rohamosan bővül az önmegsemmisítő drónok kategóriája 300, 500, 700 és 1000 kilométeres hatótávolsággal. 

Hozzátette, hogy két éve ezek a kategóriák még nem is léteztek. A miniszter szerint az orosz olajlétesítmények ellen az utóbbi időben végrehajtott csapások a kijevi vezetés előrelépését jelzik a drónpiac gyors deregulációjában, illetve növekvő finanszírozásában, miközben az állam kockázati befektetőként van jelen ezen a piacon. Kiderült többek között az is, hogy az állami BRAVE1 kezdeményezés keretében mintegy 2,5 millió dollár támogatást gyűjtöttek össze a hadiipari startup-cégek számára tavaly, s ezen összeg nagyjából tízszeresét tervezik elkülöníteni erre az idén.

A miniszter közölte, hogy több mint 300 ezer – különböző típusú – drónra adtak le rendelést tavaly, és több mint 100 ezret küldtek a frontra, nem számítva az önkéntes adományokat, amelyek „jelentős hozzájárulást” jelentettek. 

(MTI)

Nyitókép: JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalapali2
2024. február 13. 06:38
Az ilyen szóbeszédre van egy közmondás: dobbal akar verebet fogni!
backsplash
2024. február 12. 23:21
Ja, az egyiket már ki is lőtték, a tervezőirodával együtt munkaidőben. Amikor azt olvasod, hogy jaj-jaj, dehát ezen a környéken nincs is katonai célpont, akkor tuti, hogy valamelyik tervezőcsapatot vagy barkácsműhelyt durrantották el.
akkor ki
2024. február 12. 20:56
Az oroszok meg karba tett kézzel nézik hogy röpködnek, mi?! Kevesek vagytok ti az oroszokhoz.
Csigorin
2024. február 12. 20:38
aztan mi az apjuk metelt faszat akarnak elerni azzal hogy lonek Moszkvara meg Petervarra? Azok egyreszt rohadt messze vannak a fronttol, masreszt ott a legerosebb a legvedelem is. De tegyuk fel eltalalnak valamit, meghal par civil, oke, az oroszok meg jobban beragnak rajuk es esetleg atommal basznak vissza, amitol meg kitor a vilagvege. Attol visszajon nekik a Krim?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!