Megindultak az oroszok nyugatra, komoly bajban vannak az ukránok

2024. február 29. 12:27

Nagy iramban nyomulnak előre az orosz hadsereg egységei, miután átvették az uralmat Avgyijivka felett.

2024. február 29. 12:27
Military mobility of Ukrainian soldiers in direction of Marinka

Az elmúlt napokban komoly területeket veszített az ukrán hadsereg. Hosszú és kimerítő harcok után az oroszoknak sikerült teljesen elfoglalniuk az amúgy teljesen szétlőtt Avgyijivka városát, amely után úgy tűnik, Kijev képtelen stabilizálni a frontvonalat. Julian Röpcke, a Bild újságírója szerint az elmúlt két napban több település egy részét is sikerült elfoglalnia az oroszoknak, így részlegesen benyomultak Berdicsi, Orlivka és Tonyenke városokba is. 

Nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült stabilizálni a frontvonalat”

– írta az újságíró. 

A szakértő szerint komoly bajban vannak az ukránok, ráadásul már Washingtonból sem érkezik utánpótlás, hiába van Bidennek lehetősége erre. 

Nyitókép: Wolfgang Schwan / ANADOLU / Anadolu via AFP
 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­­­r­n­a­­­k­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Martell 2
2024. február 29. 23:48
Végre valami jó hír.
remi
2024. február 29. 19:20
Elég nagy a "háború köde" ezeken a frontszakaszokon, mindenesetre hohol források napok óta folyamatos hátrálásról számolnak be ezen a szakaszon és a csaszov-jar (korábban bakhmut) szakaszon is, meg máshol is. Viszont a zaporizsja frontszakaszt (rabotino) talán stabilizálták.
zolka50-52
2024. február 29. 17:22
Méghogy részlegesen benyomultak!!!??? Konkrétan elfoglalták és tovább haladnak nyugatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!