Szirszkij híres arról, hogy saját katonái élete nem számít

2024. február 12. 05:46

A katonai helyzet drámai módon romlott Avdiivkában az ukránok számára.

2024. február 12. 05:46
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Más: Szirszkij körül áll a bál- ez a gyűjtés/elemzés egy keményen oroszpárti forrásomtól van, azt idézem rövidítve, de ukrán Telegram csatornákon láttam cifrábbat is, a szakmai részét meg, bár nem vagyok katonai szakértő, megalapozottnak érzem. A katonai helyzet tényleg drámai módon romlott Avdiivkában az ukránok számára – akármit is akart Zelenszkij, Zaluzsnij reputációját megmentette a jövő számára. Egy súlyos vereség rajzolódik ki az erőd-városban, és ha a visszavonulás mellett döntenek is, az már nehéz lesz. (...)

»Bahmut is hiba volt, ezt már sok kiváló elemző, például Kofman is mondja – és ma a rendkívül elfogult Cooper is elég reménytelennek írta le a helyzetet. Bent maradni egy ilyen készülő katlanban érthetetlen. Ezt nem lehet egy katonai vezetésnek nem tudni, legfeljebb lehet »nem akarni tudni« engedelmeskedve a politikának.(...)

Lehet a védelmet is erőltetni akkor, amikor ez már irreális veszteségekkel jár, csak rövid időnyerés lehetséges a politika makacs erőlködése miatt. Ez történik most Avdiivka esetében is, amit Zelenszkij mindenáron meg akar védeni, de a bekerítés feltételei nagyrészt már adottak, még ha a szárazföldön nincs is teljes bekerítés. Az utánpótlási vonalak már ma is jól belőhetők RU részéről.

Az ukrán vezérkar most azzal frusztrálódik, hogy a stratégiai védelem lenne a feladat a katonai szakmai érvek alapján, az új főparancsnok, Szirszkij pedig ezzel nem azonosul, nem eszerint jár el.

A szakmai képlet egyszerű, és hasonlít az ellentámadás fő hibájára: katlanban, a bekerítés ellen sikeres műveleteket az erősebb fél tud végrehajtani úgy, hogy a katlant kiszélesíti, kimélyíti és megakadályozza a bekerítést. Ha a stratégiai szintű ellentámadás során nem UA volt az erősebb fél, akkor most pláne nem az, figyelembe véve a nagy veszteségeket haditechnikában és élőerőben, valamint nyugati - mindenekelőtt az amerikai - támogatások elapadását. Ilyen körülmények között UA számára a katlanban vívott harc biztos kudarc. (...)

Szirszkij híres arról, hogy saját katonái élete nem számít, kíméletlensége híres (hírhedt). (...)«

A térkép ukrán forrásból van, ennyi választja el az oroszokat a fő utánpótlás fizikai elvágásától. Ez pár száz méter, a katlan szája 4 km – és 3000 ember van még bent. Érhetetlen ez a kitartás, pontosan csak 2 dolog magyarázhatja, vagy van felmentésre esély, vagy nem épült ki a következő jó védelmi vonalon a fizikai akadályrendszer.

Vagy a politika...de az nem racionális magyarázat.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 18. 11:24
MINDEN MOSZKOVITÁNAK BAJKÁL-TÚRA: panorámás ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a félkegyelműek válaszoljanak:
CubaLibre
2024. február 13. 19:34
https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/13_02_2024_srochno_tri_sokrushiielnykh_udara_po_azovu_v_selidovo_sotni_ranenykh_i_ubitykh_karta_boev_na_ukraine_avdeevka_15_video/60-1-0-14957 Ma ezerötszáz ukránt hatástalanítottak, akiket Szirkszkij küldött oda.... sokkal több részlet a pravda. ru - n
lajajakab11
2024. február 12. 18:16
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
remi
2024. február 12. 15:13
Szirszkíj avdejevkába küldte az azovos nejlonfasiszta brigádot.... "Tarnavsky, on orders from General Syrsky, is transferring the “Azovite” 3rd assault brigade to Avdeevka. This is truly one of the best brigades in the Ukrainian Armed Forces, the backbone of which is made up of those same “Azovites”, the best-equipped and most highly-motivated brigade they have..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!