Botrányos és felháborító jelentés szivárgott ki az Európai Parlamentből

2024. március 06. 14:02

A válaszadók csaknem fele élt már át zaklatást az EP-ben.

2024. március 06. 14:02

Fotó: Frederick Florin/AFP

***

Az Európai Parlament több mint 550 alkalmazottja szembesült munkahelyi zaklatással – derül ki egy új felmérésből, amelyben a megkérdezettek mintegy 42 százaléka mondta, hogy volt tanúja munkahelyi zaklatásnak – írja a Politico.

A MeTooEP kampánycsoport névtelen felmérésében 2023 júniusa és augusztusa között 1135 embert kérdeztek meg a munkahelyi zaklatással kapcsolatos tapasztalatairól. Nyolc EP-képviselő válaszolt a felmérésre – közülük hatan nyilatkoztak úgy, hogy zaklatást tapasztaltak.

A megkérdezettek közel fele (49,6 százalék) nyilatkozott úgy, hogy tapasztalt lelki zaklatást munkahelyén, 15,5 százalékuk pedig szexuális zaklatást, 8,1 százalékuk pedig fizikai zaklatást tapasztalt.

„Ezek a számok egyszerűen túl magasak” – mondta Vlada Polisadova, a parlamenti asszisztens és a MeTooEP önkéntese, amely a szexuális zaklatás ellen küzd, és a munkakörülmények javítására törekszik az Európai Parlamentben.

Ezt is ajánljuk a témában

Deutsch Tamás: Az idei EP-választás sorsfordító lesz

Gyökeres változás következhet az EU-ban, ha a jobboldali pártok jól szerepelnek a választásokon, azt követően pedig széleskörűen együtt tudnak működni – mutatott rá a Fidesz képviselőcsoportjának listavezetője Strasbourgban.

A felmérésből az is kiderült, hogy az emberek 42,4 százaléka volt tanúja valamilyen munkahelyi zaklatásnak. Sok válaszadó azt mondta, hogy nem jelentették hivatalosan a visszaélést,

okként az alábbiakat nevezték meg: fizikai fölény, bizalmatlanság, a következményektől való félelem és a nem egyértelmű bejelentési eljárás.

Azok, akik felvetették a kérdést a Parlamentben, legtöbbször arról számoltak be, hogy nem történt intézkedés; hogy nem vették komolyan; vagy hogy felettesük megbüntette őket. Egyetlen ember sem választotta a felmérésre azt a választ, hogy „valaki beszélt a zaklatóval, hogy megváltoztassa a viselkedését”.

Sokan arról számoltak be, hogy később más munkahelyre helyezték át őket, míg néhányukat arra ösztönözték, hogy teljesen elhagyják a Parlamentet.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. március 07. 13:38
A háttérhatalmi maffia csicskásainak a gyülekezete nem egy rózsa füzéres ájtatosság, ott a maffia erkölcsei és törvényei uralkodnak.
atti64
2024. március 06. 20:19
EGY TRÁGYADOMB AZ EGÉSZ EBBÖL A SZARBOL KI KELL LÉPNI SOHA NEM LESZ REND TUL SOK A SZAREMBER OTT!!!!!!!!!!!!!!!
nyugalom
2024. március 06. 19:29
Verhofstadt -félék? Kérdés?
2024. március 06. 18:52 Szerkesztve
fiúk, ha ennyire rossz a helyzet, akkor inkább zárjuk be az Európai Parlamentet... na? :))))) hát, nem csodálkozom amúgy... a sorosék bevásárolták oda a sok mocskos buzit meg pedofilt... mire számítottak??? az is sokéves hír, h az EP minden wc-jében kimutatható a kokain nyoma... jóreggelt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!