Nem tilthatja el Colorado Donald Trump indulását

2024. március 05. 07:36

Döntött az amerikai legfelsőbb bíróság.

2024. március 05. 07:36
Donald Trump Campaigns Holds Campaign Rally In Richmond, Virginia

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága meghiúsította az egyes államok arra irányuló erőfeszítéseit, hogy egy felkelésellenes alkotmányos záradékkal kizárják Donald Trumpot az elnökjelöltségből. A döntés hatalmas áttörést jelenthet a republikánus elnökjelöltnek – írta meg a BBC.

A lap szerint bár az egyhangú döntés kifejezetten Coloradóra vonatkozik, de felülírja a más államokban felmerülő kihívásokat is. Korábban Colorado kitiltotta Trumpot a republikánus előválasztásról, azzal érvelve, hogy ő szította a 2021-es Capitoliumi zavargásokat.

A kitiltást illetően bíróság úgy döntött, hogy csak a Kongresszus rendelkezik ezzel a hatalommal, az államok nem.

A legfelsőbb bíróság döntése szabaddá teszi az utat Trump számára, hogy megmérettesse magát a keddre tervezett coloradói előválasztáson.

Nem lehet valakit kivenni a versenyből csak azért, mert az ellenfele így szeretné

– mondta Donald Trump.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Win McNamee/Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­á­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
röviden
2024. március 05. 09:00
Tegnap.:) Ezt a tizennegyedik kiegészítést már annyi mindenre használták, hogy úgy látszik, elértek a határig.
pesszimista
2024. március 05. 08:16
A fagyi visszanyalt a demokrata agytröszt szinte bebiztosította Trumph győzelmét. De várjuk ki a végét , mert biztos próbálkoznak más trükkel is.
gyzoltan-2
2024. március 05. 08:13
Erősen eltúlzott a várakozás Trump elnökségével kapcsolatban! Bár magam is Trump megválasztását tartom jónak, azaz kevésbé rossznak, de a velejéig szétrohasztott amerikai társadalommal valamit is kezdeni az emberiség javára, az nemigen biztató..! A társadalom, az emberiségellenes erők beépülése olyan mértékű, melyből nem látszik a lehetősége a gyógyulási folyamat megindításának... -ettől függetlenül imádkozhatunk a túlélésért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!