Nyilatkozott a Kreml a moszkvai terrortámadásról

2024. március 23. 10:40

A tájékoztatás szerint a halálos áldozatok között gyerekek is vannak, valamint közölték azt is: már tizenegy embert vettek őrizetbe a merénylettel összefüggésben.

2024. március 23. 10:40

Nyitókép: Képmetszet

A Mandiner olvaósi emlékezhetnek: péntek este terepruhás támadók automata fegyverekből nyitottak tüzet a Crocus City Hall koncerttermének előterében, majd a nézőtéren is. Az épületben tűz ütött ki. Legkevesebb két robbanás történt és az épület tetőszerkezete beomlott.

Ezt is ajánljuk a témában

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban – közölte szombaton a Kreml. Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása.

Ezt is ajánljuk a témában

A halálos áldozatok között három gyermek is van

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása értelmében a terrortámadás négy résztvevőjét az orosz szakszolgálatok a brajnszki régióban, az ukrán határhoz közelében fogták el. 

Az SZK szerint több mint 60 ember vesztette életét a Crocus City Hall ellen péntek este végrehajtott terrortámadásban, és nem kizárt, hogy ez a szám növekedni fog. 

A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van. Mihail Murasko egészégügyi miniszter közölte, hogy 115 sebesültet, köztük öt gyereket kezelnek kórházban, 60 felnőtt és egy fiatalkorú állapota súlyos. 

„Gyászolunk 22.03.2024”

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szombat reggelre 107-re bővítette a kórházban ápolt és azonosított személyek nyilvánosságra hozott névsorát.   A Crocus City Hall koncerttermében okozott tűz oltásán és a romeltakarításon szombat reggel 477 ember dolgozott 183 műszaki eszközzel.

A terrortámadás helyszínére szombaton tömegesen vittek virágot az emberek, a véradó helyeken sorok alakultak ki. Moszkva elektronikus reklámkivetítőin péntek óta egy égő gyertya látható, „Gyászolunk 22.03.2024” felirattal. A főváros templomaiban liturgián emlékeztek meg az áldozatokról.

Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország-Paraguay barátságos labdarúgó mérkőzést is.

(MTI/Mandiner)

***

(MTI)

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­n­­y­­o­­k­­ ­­­v­á­­­r­n­a­­­k­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
lajajakab11
2024. március 23. 14:54
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
I feel the earth move under my feet
2024. március 23. 13:46
A (szélső)ballibsi kommenthuszárok nagyot mentek az elmúlt 24 órában.. Tőkéletesen illusztrálták, hogy milyen elvakult, abnormális és aljas indulatok determinálják a létezésüket.. egyben azt is igazolták, hogy a hozzájuk hasonlókat és a belőlük építkezőket soha nem szabad többé az ország irányításának csak a közelébe sem engedni. Az egyet jelentene a haza pusztulásával. Nyilvánvaló, hogy ezek ugyanazok, ugyanazok vérei.. azok, akik hosszú-hosszú évtizedek óta a magyarság elnyomásán, eliminálásán ügyködnek... ugyanazok megbízásából.. árulóként.
kafabatka
2024. március 23. 13:18
ISIS? Már régóta gyanítom,hogy a titkosszolgálatok "szentháromsága" kedve szerint ténykedik terrorcselekmények elkövetésében. Valójában az ISIS-nek több oka lenne Londonban vagy Washingtonban működnie,mint Moszkvában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!