Présben Brüsszel: migránsok, Ukrajna vagy a gazdák

2024. március 21. 11:00

Ha valaha tanítják majd, hogy mit nem szabad csinálni a politikában, akkor az Európai Unió vezetésének utóbbi évei a tananyag első leckéjében szerepelnek majd.

2024. március 21. 11:00
Békés Bence
Mozgástér blog

Nyitókép: Jonathon van Maron/X

„Persze ennek az oktatásnak az alapfeltétele, hogy Európa végre túljusson azon a válságon, aminek éppen a közepén van, de egyelőre a baj felimerésének még a halvány jelét sem mutatja a vezetés.

Pedig világosan látszik, és a magyar kormány már régóta figyelmeztet is rá, hogy sikerült Brüsszelnek önmagát egy olyan helyzetbe kormányoznia, amely leginkább egy szüreti préshez hasonlít, amely bizony már alaposan meg van feszítve. Érdekesség, hogy ez egy különleges prés, amelyik olyan módon működik, hogy a benne lévő gyümölcs irányítja. Egy önprés. Mert az EU vezetése saját magát hozta ebbe a rendkívül nehéz, szorongató helyzetbe.

Három fő eleme van a mi présünknek:

1. Egyszere kéne megfelelni a milliószám Európába csábított és akadálytalanul beengedett migránsok szociális elvárásainak,
2. A háborús pszichózisban szenvedő amerikai és európai vezetők ukrajnai győzelmi vágyálmaiknak,
3. És az európai munkavállalók és vállalkozók érdekeinek, benne a gazdáink létfenntartáshoz kellő minimumnak;

Ha ugyanis az európai adófizetők pénzén eltartott migránsok tömegeitől veszik el a támogatásokat, akkor felgyulladnak a kontinens nagyvárosai.

Ha pedig a gazdáktól veszik el a piacot és a támogatásokat, akkor szintén nehéz pillanatok elé néznek a rendfenntartó erők, illetve a közelgő választás is problémát okozhat a jelenlegi vezetésnek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. március 22. 17:32
A gazdák ellen dolgoznak.
Palmoilfree
2024. március 22. 06:29
Eszük nincs, józan eszük meg soha nem volt.
szabadabb
2024. március 21. 23:10
Ezért az oktatástól és az egészségügytől valamint a nyugdíj alapokból kell elvonni pénzeket... Ez van kell az a nyomorult háború... (kit érdekelnek a veszteségek ha "mi" úgyis hülyére keressük magunkat )
HunCsz
2024. március 21. 15:44
Egy újságiró, ha ir valamit akkor legyen ismerete és bátorsága arról amirúl ir. Főleg az egyik legfontosabb kérdésről, hogy mit és mennyit ehetnek az emberek. Ebből kifolyólag nincs itt semmilyen ukrajna. Itt a BlackRock, Monsanto, Bill Gates. gyurka bácsi, Biden család stb.. profitjáról van szó. És ezek a gátlástalan, aljas europai vezetőknek kinevezett cselédek ezeknek a kreálmányai. Ebből aztán nyilvánvaló egyértelműen. Tehát europa élelmiszer ellátása és egészségügyi kérdéséről van szó minden generációra nézve. Na ez a gazemberek ezt semmisitik meg parancsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!