Putyinék pezsgőt bonthatnak: már az első Patriot légvédelmi rendszer is odaveszett Ukrajnában (VIDEÓ)

2024. március 12. 07:48

Ez az eset is mutatja, hogy az Ukrajna légterében zajló küzdelem intenzívebb szakaszba lépett.

2024. március 12. 07:48
Armed Forces Day 2023 - Kaufbeuren

Nyitókép: Karl-Josef Hildenbrand/picture alliance via Getty Images

***

A napokban Avgyijivka térségében az orosz erők két Abrams harckocsit tudtak harcképtelenné tenni, és minden valószínűség szerint, most egy másik „nagyvadat” sikerült kilőniük, egy Patriot légvédelmi rendszert, illetve annak bizonyos elemeit – írta meg a Privátbankár.

Orosz hivatalos források március 9-én, szombaton közzétettek egy felvételt, melyen egy járműoszlop kilövése látható. Az orosz haderő kezdetben azt állította, hogy a felvételen az ukrán S-300-as légvédelmi rendszer megsemmisítése látható, de később ezt pontosították, és a jelentésben megjelent a korábban sérthetetlennek gondolt, Patriot légvédelmi rakétarendszer neve.

Ezt is ajánljuk a témában

Az oroszok által közzétett felvételen négy, ugyanolyan (vagy nagyon hasonló) szállítójármű, illetve néhány kisebb jármű látható, amint egy úton haladnak, majd az egész oszlopot megsemmisíti egy találat, melyet valószínűleg egy Iszkander ballisztikus rakéta hajtott végre.

Az oroszok korábban már többször állították, hogy lőttek ki Patriot ütegeket vagy azok részeit, de ezidáig nem mutattak be semmilyen vizuális bizonyítékot, és az ukrán oldal sem ismerte el ezeket a veszteségeket. Független elemzők is elképzelhetőnek tartják, hogy az orosz erők megsemmisíthettek egy a Patriot ütegek részét képező M-901-es rakétakilövőt, az ahhoz tartozó irányítóközpontot és a generátorjárművet is. Ha így van, az komoly csapást jelenthet az ukrán légvédelem számára. Az sem elképzelhetetlen, hogy a megsemmisített egység csak egy része volt egy Patriot ütegnek, mondjuk, egy-két M-901-es rakétakilövő párosítva az S-300-as radarjával.

Ez az eset is mutatja, hogy az Ukrajna légterében zajló küzdelem intenzívebb szakaszba lépett. 

Mindenképpen nagy fegyvertény az oroszok számára, hogy mozgás közben sikerült eltalálniuk az ukrán konvojt. Ehhez szükség volt a jó minőségű felderítésre, a gyors információ áramlásra, valamint egy a megfelelő távolságban készenlétben álló Iszkander vagy Smercs egységre.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­­r­n­­­a­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
reiblistvan
2024. március 12. 13:32
Itt szerintem az Ukinak és a nyugatnak nem is az a probléma hogy kilőtték a Patriotot , az a nagyobb gond hogy Hogyan sikerült ! Ha egy fegyver titkára rájönnek akkor az utána már lehet hogy sz.rt se ér ! Kijev alatt 30 db feletti drónnal támadták egyszerre , és nem tudta az összeset kilőni a védelem ! Itt más technikával dolgoztak az oroszok ! Itt a háborúban keletkezik a tapasztalati tőke , hogy hogy kell a korszerű fegyver ellen harcolni ! Ezt a tudást pedig át fogják adni a baráti hadseregeknek is ! Ezért megy viszonylag kevés fegyver Ukrajnába , félnek a hadi titkok kiszivárogtatásától !!
Hoked_ly
2024. március 12. 10:23
Hol éltek, sajtósok! Már a harmadikat lőtte szét az orosz, 40-50 külföldi kezelővel (zsoldossal) együtt! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
remi
2024. március 12. 09:36
"Főleg ukrán kezelésben :) Ha meg nem ők kezelik, hát......" Egy hohol forrás szerint a patriotokkal legalább tucatnyi usák vagy brit "tanácsadó" is felszállt az égbe, úgyhogy a pentagon utasította szirszkíjt, hogy vigye vissza az ütegeket kiijyyv köré. Amúgyis nagy az idegesség, nem értik, egyrészt azt, hogyan tudtak a ruszkik egy viszonylag gyorsan mozgó menetoszlopot megtalálni és azt se, hogyan tudták menetben eltalálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!