Több százmilliós segélycsomagot küld Kijevnek az USA

2024. március 12. 22:04

Hónapok óta az első ilyen lépés, mivel a republikánus kongresszusi vezetők továbbra is blokkolják a Kijevnek szánt további forrásokat.

2024. március 12. 22:04

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

***

Az Egyesült Államok 300 millió dollár értékű új katonai segélycsomagot küld Ukrajnának – közölte kedden Joe Biden elnök kormánya, ami hónapok óta az első ilyen lépés, mivel a republikánus kongresszusi vezetők továbbra is blokkolják a Kijevnek szánt további forrásokat, írta meg a Reuters. A Fehér Ház a harctéren kialakult helyzetre és a republikánus keményvonalasok finanszírozással szembeni ellenállására való tekintettel igyekezett megtalálni a módját annak, hogy több katonai támogatást küldjön.

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó elmondta, hogy a finanszírozás a Pentagon szerződéseinek nem várt költségmegtakarításaiból származik, és a nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszerek (HIMARS) tüzérségi lövedékeire és lőszereire fordítják.

„Ez a lőszer egy ideig, de csak rövid ideig fogja tüzelésben tartani Ukrajna fegyvereit” 

– mondta Sullivan újságíróknak, hozzátéve, hogy ez csak néhány hétig lehet hasznos Ukrajna számára. Ez közel sem elegendő Ukrajna harctéri igényeinek kielégítésére, és nem fogja megakadályozni, hogy Ukrajna kifogyjon a lőszerekből – mondta Sullivan.

A Pentagon sajtószóvivője, Pat Ryder vezérőrnagy elmondta, hogy a csomag légvédelmi rakétákat és tüzérségi lövedékeket tartalmaz. Azt mondta, hogy a Pentagon szerződéses megtakarításai révén fegyvereket biztosítani Ukrajnának valószínűleg egyszeri helyzet, és nem fenntartható módja Kijev finanszírozásának.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­­­á­n­y­­o­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
konyvtaros-0
2024. március 13. 15:31
60 milliard helyett 300 millio szinte torvenytelen konyvelesi trukkel..es eleg az ezert kapott loszer,fegyver 2 hetig a rfronton ..de legalabb biztositva van parezer katona halala.
Patika
2024. március 13. 04:39
Tudja valaki hol vehetném fel a Kijev nevet?
Kybon
2024. március 13. 01:39
"a finanszírozás a Pentagon szerződéseinek nem várt költségmegtakarításaiból származik" Kedvenc mondatom. De az irdatlan kamufaktort nem tudnám számokban megadni... ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!