Volt NATO-főtitkár: Ha Oroszország győz Ukrajnában, nem áll meg az ukrán határokon

2024. március 12. 18:50

George Robertson szerint nem kizárt, túl korán ünnepeltünk, mert a reményekkel teli időszak rövid volt, és 2022. február 22-én, amikor az oroszok átlépték egy szuverén ország határait, véget is ért.

2024. március 12. 18:50
ROBERTSON

Nyitóképünk archív: Lord George ROBERTSON NATO-főtitkár (k) elnököl a NATO külügyminisztereinek értekezletén Brüsszelben 2003. december 4-én. (MTI/EPA/Herwig Vergult)

George Robertson volt NATO-főtitkár a Csehország NATO-csatlakozásának 25. évfordulója alkalmából kedden, a prágai Hradzsinban megtartott biztonságpolitikai konferencián mondott beszédében kijelentette: amennyiben Oroszország győz Ukrajnában, nem áll meg az ukrán határokon. Ukrajna Európáért is harcol, ezért a NATO-nak világos üzenetet kell küldenie Moszkvába, hogy „a megtámadott országnak minden lehetséges eszközt megadunk a védekezéshez és az agresszor kiűzéséhez” – mondta. 

Ezt is ajánljuk a témában

George Robertson szerint Csehország, Lengyelország és Magyarország csatlakozása a NATO-hoz 1999-ben új fejezetet nyitott a hidegháború lezárása utáni kelet-nyugati kapcsolatokban. „Nem kizárt azonban, hogy túl korán ünnepeltünk, mert a reményekkel teli időszak rövid volt, és február 22-én két évvel ezelőtt, amikor az orosz tankok átlépték egy szuverén ország határait, véget is ért” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:52
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­­k­­e­l­­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­­p­u­­n­c­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Bobek5
2024. március 14. 16:33
Lesz még London orosz falu...
vendeg-15
2024. március 14. 00:25
Anyi BAROM van a foldön,hihetetlen.Azt màr tudjuk,hogy mit eredmènyez a nagy nyugat, leigàzàst,csak az ök termèkeit veheted,ès ha netàn màs vèlemènyed,vagy ne adj uristen elgondolàsod van,rögtön nem vagy jogàllam,söt Közellensèg. Ez lett keleteuropàbol.Vagy ugy csinalsz mint egyes orszàgok Tusko veezetoi,akkor minden rendben. A kovetkezö europa vàlasztàsokon èsznèl kell lenni,ès gyözelem esetèn,meszemenöleg elszàmoltatni öket!
Nyugatellenes
2024. március 13. 15:30
Tudjátok mit: legyen igaza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!