A török iszlamista kapcsolatokkal rendelkező polgármester leállította a brüsszeli NatCon-t

2024. április 17. 20:31

Látva, hogy mi történt, azt kívánom, bárcsak elmentem volna.

2024. április 17. 20:31
Hirshi Ali
Restoration

Nyitókép: SIMON WOHLFAHRT / AFP

„Rendkívüli jelenetek játszódtak le Brüsszelben, ahol a Nemzeti Konzervativizmus konferenciát a rendőrség leállította. A rendezvényen Nigel Farage, Suella Braverman és Orbán Viktor is felszólalt volna. Engem is meghívtak, hogy tartsak beszédet, de csak azért utasítottam vissza, mert ez egy családi ünnepséggel ütközött. Látva, hogy mi történt ma, azt kívánom, bárcsak elmentem volna, hogy szolidáris legyek a szervezőkkel, akiket teljes mértékben támogatok. Ugyanis alig két óra elteltével a rendőrség megérkezett a Claridge konferencia helyszínére, hogy közölje velük, hogy a rendezvényt esetleges »közrendzavarás« miatt meg fogják szüntetni. 

Ekkorra már lehúzták a redőnyöket, és a rendőrség nem engedte be a többi résztvevőt az épületbe. Szürreális és rendkívüli jelenet volt, amikor a politikáról és kultúráról szóló, szabadon zajló beszélgetésen a belépés akadályait súlyosan felfegyverzett, sötét kommandósruhába öltözött férfiak állították fel. A meghívott felszólalók között volt például Eric Zemmour, akit itt láthatunk, amint megtagadják tőle a belépést, és Paul Coleman, az Alliance Defending Freedomtól, aki megjegyezte: »Így néz ki az érvénytelenített kultúra. És akik ezt támogatják, nagyon óvatosnak kellene lenniük. A szelek nagyon gyorsan irányt változtathatnak.«

A rendőrség és a polgármester taktikája egy középkori ostromra emlékeztetett. Frank Furedi, az egyik szervező szerint azzal fenyegetőztek, hogy kikapcsolják az áramot, és nyomást gyakoroltak a vendéglátósokra, hogy mondjanak le a konferencia-szerződésről, így a bent rekedtek nem jutottak ételhez és italhoz. Nigel Farage szerint a tunéziai tulajdonost és feleségét is figyelmeztették, hogy ha nem engedelmeskednek, az súlyos következményekkel járhat az üzletükre nézve. A hatóságok állítólag az autóját is elvették. Ezzel legalább az italprobléma megoldódott. 

A tulajdonos annyira dühös volt, hogy saját pincéjéből hozatott fel bort.

A Claridge már a konferencia harmadik helyszíne volt, miután az első választás – a Concert Noble – a brüsszeli szocialista polgármester, Philippe Close nyomására elutasította őket. Ez annak ellenére történt, hogy tavaly nem voltak ilyen aggályai, amikor Teherán radikális polgármesterét látta vendégül egy konferencián a városban. A NatCon szervezői gyorsan találtak egy másik helyszínt Brüsszel Etterbeek nevű külvárosában, de az Antifa értesítette az ottani baloldali polgármestert, aki nyomást gyakorolt a Sofitel Hotelre, hogy törölje a rendezvényt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:48
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­n­y­­o­­k­­­ ­­v­á­r­­­n­a­­k­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Csomorkany
2024. április 19. 08:54
Azért ez nagy ingyenreklám volt :-) De így is kell: ki kell használni, részemről OK.
alexandrosz-2
2024. április 18. 20:11
Szar csicskak vagytok, akikkel szabadon törlik fel a padlót. Rohadjatok meg!
Vata Aripeit
2024. április 18. 15:25
ami igazán tökös, hogy egy tunéziai !!! az, aki kiállt mellettünk, segített... a rendőr meg echte belga
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!