Jöhet az Irak-Európa fejlesztési út Törökországon keresztül!

2024. április 22. 06:52

Gigaprojekt indul, számunkra is komoly jelentősége lehet.

2024. április 22. 06:52

Nyitókép: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Magyar Nemzet arról ír, hogy komoly készülődés előzte meg Irakban Recep Tayyip Erdogan hétfői látogatását: a török elnök ugyanis 2014-es hivatalba lépése óta először utazik az arab országba, Irakban legutóbb 2011-ben járt. Hozzáteszik: a két szomszédos ország kapcsolatai nem felhőtlenek, ám több ügyben elengedhetetlen Ankara és Bagdad együttműködése: az egyik a terrorizmus, a másik pedig egy olyan útvonal létrehozása, mellyel Irakot Európával kötnék össze Törökországon keresztül.

A Daily Sabah török napilap hangsúlyozta, a látogatásnak rendkívüli európai érdekei is vannak. A felek tárgyalni fognak 

egy 17 milliárd dolláros fejlesztési út létrehozásáról, mely Törökországon keresztül Irakot Európával kötné össze. 

Kiindulópontja az arab ország egy kikötője lesz a Perzsa-öbölben, majd a török–iraki határon kapcsolódna rá a török úthálózatra. 

Korábban Hakan Fidan török külügyminiszter ismertette, írják, hogy a teljes útvonalat mintegy 1200 kilométer hosszúra tervezték, és része egy autópálya-, valamint egy vasúti útvonal is. 

Az iraki kikötő építési munkálatait már  megkezdték, 

várhatóan 2025-re készülhet el. Arab portálok kiemelték, a tervek szerint a Közel-Kelet legnagyobb kikötőjét építik meg.
 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­­o­k­­ ­v­­­á­­r­n­­­a­­­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
453682
2024. április 22. 11:19
Szorul a hurok a Zs globálkufárok nyaka körül. Egyszerűen mindenki igyekszik kizárni őket a körforgásból és tőlük teljesen független kereskedelmi rendszert alakítanak ki.
falcatus-2
2024. április 22. 08:47
Pelso j. pipa89 2024. április 22. 08:38 S mit exportál majd Irak ezen az útvonalon Európába, datolyát, szőnyeget? " tud olvasni? és értelmezni? "Kiindulópontja az arab ország egy kikötője lesz a Perzsa-öbölben,..."
pipa89
2024. április 22. 07:59
Nos, ez egy újabb projekt, ami ellentmond a globalista leszalámizásnak! Törökország nem semmi, levette a kínai mintát, ill. részben elősegíti is azt. Minél több utat csinálni Európába, mert a jenkik sikeresen lenullázák a kontinenst, így jó felvevő piac leszünk számukra is. A németek ezt az egészet nagyon benézték! Annyira, hogy nekünk időszerű lesz leépíteni őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!