Meglepő bejelentést tett Szijjártó, hazánk szépen, csöndben listavezetővé vált

2024. április 11. 07:38

Ráadásul olyan dologban sikerült lekörözni a szomszédainkat, amely a gazdaság jövőbeni növekedésének egyik fontos alappillére.

2024. április 11. 07:38

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kuangcsou között, s így Magyarország és Kína között immár heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a világ egyik legnagyobb légitársaságának számító China Southern Airlines bejelentéséről beszámolva tudatta, hogy a megelőző tárgyalásokat követően új járat indul Kuangcsou és Budapest között. „Az első repülőgép várhatóan június 27-én szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet majd repülni Kuangcsou és Budapest között” – mondta. Majd kiemelte, hogy Kuangcsou

mintegy 15 millió lakosú metropolisz,

 a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuangtung tartomány fővárosa, ahol olyan vállalatóriásoknak vannak központjai és nagy gyárai, mint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, illetve a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak.

„Egy ilyen rendkívüli gazdasági fejlettséggel, 127 millió lakossal rendelkező tartománnyal jön létre most a közvetlen légi kapcsolat. Ebben a tartományban a kínai GDP 10 százaléka jön létre” – mutatott rá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a gazdaság jövőbeni növekedésének egyik fontos alappillére a hazánk és Kína közötti gazdasági kapcsolatok fejlődése. „Ezért a mostani bejelentés újabb erőforrást, újabb mérföldkövet jelent ebben az együttműködésben” – húzta alá. „Sőt, van egy másik jelentősége is ezen légijárat indításának, hiszen innentől kezdve Budapest és a nagy kínai városok között heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami Közép-Európában abszolút listavezetővé tesz minket” – tette hozzá.

A miniszter végül közölte, hogy akárcsak a beruházásokért, az ilyen légijáratokért is éles küzdelem van a régió országai, fővárosai között, így komoly siker az, hogy a China Southern Airlines választása éppen Budapestre esett. „Ez a két ország gazdasági együttműködésének ad egy újabb nagy lendületet. Rosszabbul nap soha ne kezdődjön!” – összegzett Szijjártó Péter.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­ ­­l­á­­­n­­­y­­o­­k­­­ ­­v­­­á­r­­n­­­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
zsocc44
2024. április 13. 20:17
Nagyon remek! Átlag akku gyári kinai munkás, akár hetente is haza utazhat! Heti 17 járat Kínába, Magyarországról? Mi van? Valaki kiszámolta, hogy ez hány ember? Ugyan miért? Nem hinném, hogy heti 3400 magyar akarja megnézni Kínát…
2024. április 13. 06:53 Szerkesztve
A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kuangcsou között, heti tizenhét légijárat hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben –--- nem értem mi ebben az államcsődből való kilábalási pillér? Több vendégmunkásunk lesz? Hozzáka vegyi szennyező alapanyagokat az akkugyárakhoz? Mi járunk naponta Bejkinbe robotolni? Ez segít összeomlastani az államcsődös gazdaságunkat? már nem három milka árát keressük meg óránként, hanem egy tál rizsét? (ja megvan... lesz hova menekülnünk röpcsivel)
Latrina
2024. április 12. 12:09
néha nem tudok választani hogy Mandinert vagy Magyar Nemzetet olvassak, felidézendő a kommunista időket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!