Őrült ötlet Kijevből: lengyel légvédelemmel védetnék Ukrajna nyugati részét

2024. április 29. 15:09

Úgy tűnik, az ukránok minden gátlásukat levetették, és akár nyíltan be is hurcolnák Lengyelországot a konfliktusba.

2024. április 29. 15:09
null

Nyitókép: Bernd Von Jutrczenka / DPA / AFP

A Kyiv Independent Ilja Jevlas ukrán légvédelmi szóvivő szavait idézi, aki egészen elképesztő ötlettel állt elő: 

szerinte Lengyelország légvédelme lényegében képes megvédeni Ukrajna nyugati részeit, mindehhez „csak politikai akarat kell”.

A lap szerint mindezt az is indokolja, hogy számos, Ukrajna nyugati területét célzó orosz rakéta közelítette meg Lengyelországot, április 27-én például a lengyel határtól alig 15 kilométerre csapódott a földbe egy rakéta, amellyel a lvivi járást célozták 

Elméletileg és gyakorlatilag is képes lenne Lengyelország ezt megoldani, hiszen nagy hatótávolságú védelmi rendszerekkel, egész konkrétan Patriotokkal rendelkeznek. A téma már felvetődött a diplomáciai szolgálatainkon”

– fogalmazott Jevlas, hozzátéve, hogy egy ilyen lépés lehetővé tenné Ukrajna számára azt, hogy a frontvonalon történő orosz bombázásokat próbálja meg elhárítani. 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:50
🍓 ️ ­­I­g­­­a­z­­i n­­­i­­m­­­f­o­­­m­á­­n­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
szabadabb
2024. április 30. 00:01
:D ÉS akkor már legyenek olyan jófejek és fizessék a millió dolláros rakétákat amiket a patriot KETTESÉVEL lő ki egy balfasz drónra is... Mostanában napi 30 ... kéne hogy ne kelljen zselének felelősséget vállalni az idén.... még... Nie taki barzo dobre pomis ;)
figyelő4322
2024. április 29. 22:16
hegyivadász 2024. április 29. 15:48 "Én már a háború kezdetén megírtam, hogy Kárpátalja védelmét szívesen átvesszük..." EZ szerintem is jó ötlet és gondolom a magyar kormánynak is elfogadható lenne! Így még a a Zselé kérése a lengyelekhez is hasonlóképpen módosulhatna. Tehát a lengyelek bevonulnának a nyugati területekre, mi meg a Kárpátaljára. Szerintem 99%-ra biztosak lehetünk, hogy Oroszország elismerné ezeket a területeket mint az emlitett 2 ország része. Még a az EU és NATO is jól járna, mert ezek a területek benne maradnának ezekben a szervezetekben. Ilyen megoldás elkerülné, hogy a ruszkik rátegyék a kezüket EGÉSZ Ukrajnára. Ja, hogy a Zselé ehhez mit szólna? Nem sokat, ha a 'hatalmasok', amelyektől függ, ráparancsolnának!
irondome
2024. április 29. 22:02
Ha már mi elveszünk, vesszen mindenki, ugye???? Sajnos azonban annyira agyament szinte mindegyik európai vezető, hogy komoly veszélye van egy kollektív öngyilkosságba való belefutásnak. De Isten óvjon ettől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!