Történelmi változást követelnek Brüsszelben a NatCon-ügy miatt

2024. április 18. 09:15

A német lapban megjelent publicisztika szerint máshol kellene megrendezni az EU-csúcsokat, ha Orbán Viktor nem kívánatos személy a városban.

2024. április 18. 09:15
null

Nyitókép: AFP/Simon Wohlfahrt

Egyáltalán nem illik Brüsszel kozmopolita imázsához, ami a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) ügyében történt – írja a Die Tageszeitung, amely szerint a jobboldal arra használja fel az esetet, hogy az elnyomó belga állam és a túlhatalomra törő EU áldozataként tüntesse fel magát. De Eric Bonse úgy véli, az EU-nak is aggódnia kell.

Orbán Viktor nemcsak egy jobboldali populista, hanem egy uniós ország kormányfője is. Mint ilyen részt vesz a brüsszeli EU-csúcson. Ha a városban már nem kívánatos személy, akkor a csúcstalálkozót máshova kellene áthelyezni

– áll a véleménycikkben.

A szerző hozzáteszi, a szabadságot most éppen az Európai Unió fővárosában, Brüsszelben korlátozták, ami karcolja a liberális önképet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­s­­­ ­­­l­á­­n­­y­o­­k­­ ­­v­á­­r­n­­a­­k­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
salmonella
2024. április 19. 07:30
eu csúcs helyszín javaslat: pl. Panamában.
Lajoss
2024. április 18. 18:41
Hogyne,a csüngőhasú miatt áthelyeznek mindent… 😂😂😂😂😂😂😂😂
2024. április 18. 16:14 Szerkesztve
"írja a Die Tageszeitung, amely szerint a jobboldal arra használja fel az esetet, hogy az elnyomó belga állam és a túlhatalomra törő EU áldozataként tüntesse fel magát." Tüntesse fel magát? Hát ez történt baszki. És ez történik évek óta, csak eddig sikerült túlhallgatnotok, mert csak Európát érintette, az itteni mainstream meg azt írja meg, amit megengednek neki. Csakhogy most szar került a ventilátorba, ez világtalálkozó volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!