Kínos: senki nem érti, hogy került egy dél-afrikai páncélos Ukrajnába

2024. május 04. 07:36

Magyarázkodni kényszerült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában.

2024. május 04. 07:36
null

Nyitókép: Contributor/Getty Images

Magyarázkodása kényszerült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is – vette észre a Portfolio.

Az előzmények: megnyitották az orosz állami szervek a Moszkvában rendezett különleges kiállítást, melynek célja, hogy május 9-e alkalmából bemutassák a nyilvánosság előtt azokat a NATO-harcjárműveket, főleg páncélozott járműveket, 

melyeket az orosz hadsereg zsákmányolt az ukrajnai frontvonalon.

A kiállítás körülbelül negyven katonai járművet vonultat föl, köztük egy Leopard 2A6-os harckocsit is.

Az orosz médiában azonban kínos pillanat jelent meg: orosz újságírók egy dél-afrikai katonatisztet vonnak felelősségre, amiért a hadizsákmánnyá vált, 

dél-afrikai Mamba páncélos is feltűnik a technikai eszközök közt.

Szerintem a kormányunk biztos ki fog adni majd egy közleményt. A Mamba páncélosunkat egy harmadik országnak adtuk át, és Ukrajnában kötött ki. Mi sosem adtunk el katonai felszereléseket Ukrajnának” – mondta a számonkért katonatiszt.

A Portfolio rávilágít: Dél-Afrika egyébként kifejezetten jó kapcsolatot ápol Oroszországgal, ezért is kellemetlen, hogy az oroszok úgy állították ki a Mamba 4x4-est Moszkvában, hogy egy hatalmas dél-afrikai zászlót festettek rá. 

Így a nyilvánosság számára az ország alighanem úgy vésődik be a köztudatba, mint az összes többi NATO-országhoz hasonlatos ellenség, amely fegyvereket szállít Ukrajnának” – fogalmaz a portál.

Az ukrán Mambák valószínűleg Észtországból származnak.

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­­­g­­­a­­­z­­i n­­i­m­­­f­o­­m­­á­­­n­i­­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
szabadabb
2024. május 04. 22:51
minden fegyvergyártónak-és -szállítónak illene magyarázkodni egy kicsit... Miért kell egyre több fegyver? És miért nem egyre kevesebb??? Mert egyre többet gyártunk.... és nem egyre kevesebbet.
palicsi-2
2024. május 04. 20:05
Nekem gyanúsak a migránsok! Miért gyalogoljanak Afrika déli végéből Svédországba, ha ezt az utat, harckocsival is megtehetik?
verkez
2024. május 04. 18:02
Hogy, hogy? Üres gabonaszállító hajón, amikor mentek az életmentő szállítmányért Afrikából, valahogy bennmaradt pár ilyen izé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!