Trump brutális politikai tőkét kovácsolhat abból, hogy jogilag vegzálják

2024. május 01. 21:24

Legalábbis emiatt aggódnak a CNN-nél.

2024. május 01. 21:24

Kedden folytatódik New Yorkban a volt elnök hallgatási pénzekkel kapcsolatos pere, miközben magasabb sebességre kapcsol az elnökválasztási kampány – írta a CNN.

A perrel párhuzamosan, amikor éppen nem a bíróságon kell ülnie, Trump az eddigi legintenzívebb kampánykörútján lesz, felkeres két olyan billegő államot – Wisconsin és Michigan –, amelyek eldönthetik az elnökválasztás kimenetelét. „Ezekben az államokban Joe Biden már többször is megfordult, amíg Trump New Yorkban ragadt” – írta a CNN. 

A volt elnök a csatorna szerint azonban ebből is politikai tőkét igyekszik kovácsolni Trump ugyanis azt hangoztatja, hogy politikailag motivált eljárás folyik ellene. Továbbá azt is kifogásolja, hogy a bírósági tárgyalások akadályozzák a kampányát. „Nem vagyok Georgiában, Floridában vagy Észak-Karolinában, nem kampányolok úgy, ahogy kellene.

Ez a választásokba való beavatkozás”

– mondta a hónap elején.

Trump mellett szövetségesei is kiálltak. „Szerintem ezek a perek mind politikai jellegűek. (...) Szerintem ami New Yorkban történik, az felháborító” – mondta Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor a CNN-nek vasárnap. A demokratákat támogató csatorna szerint ez meggyőző retorika a Trump szavazói számára. 

Egyelőre pedig nem is látszik, hogy a bírósági ügyek jelentősebben rontották volna Trump esélyeit. A CNN legutóbbi felmérése szerint – habár a csatorna szerint Trump narratívája nem teljesen valós – az amerikaiaknak nincs meghatározó véleménye az eljárásról.

Az megkérdezettek mindössze 44 százaléka bízik abban, hogy Trump ügyében igazságos ítélet születik.

Azonban amiatt aggódhat a volt elnök, hogy a felmérés szerint támogatóinak 24 százaléka otthon maradhat, amennyiben elítélik.

Bidennek viszont az jelenthet rossz hírt, hogy – szintén a CNN felmérése szerint – az amerikaiak úgy vélik, Trump elnöksége sikeres volt, míg 

61 százalékuk szerint Biden elnöksége kudarcot vallott.

A jelenlegi elnök megítélése különösen rossz a gazdaság, a bevándorlás, és gázai háború kezelésének tekintetében. Ez az adat amiatt különösen rossz hír Biden számára, mivel ez a három terület különösen fontos a 35 évesnél fiatalabb szavazók számára, ők pedig a demokraták egyik kulcsfontosságú demográfiai csoportja. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. május 02. 09:22
A politikai ellenfêl, választási kampányának jogászkodással való szándékos akadályozása belefér a fékek és ellensúlyok rendszerébe? Pman úr vélemênye erről..??
Vladiszláb
2024. május 02. 05:49
Az amerikai demokrácia abban különbözik a lochnessi szörnytől, hogy ez utóbbinak a létezését feltételezik.
europész
2024. május 02. 05:28
Miert csodalkozik ezen a CNN.Valszeg tudjak,hogy hamis vadakra epul az egesz usa igazsagszolgahad ami kiszolgalja a libsi hatalomehseget.
kulszek
2024. május 02. 01:16
Az afganisztáni katasztrófális menekülést és a többi mutyit már meg sem meri említeni a CNN.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!