Trump ellen vallott egy pornószínésznő, szaftos részletein saját ügyvédei is kiakadtak

2024. május 08. 06:03

A volt elnök szerint a nőt a pénzéhség vezette.

2024. május 08. 06:03
TRUMP, Donald

MTI/EPA/Bloomberg pool/Jeenah Moon

A bíró elutasította a tárgyalás érvénytelenítését Donald Trump ügyvédeinek kérésére, akik szerint ezt a vád tanúja, Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő keddi meghallgatása miatt kellett volna megtenni a New York-i büntetőbíróságon. A volt elnök és elnökjelölt jogi képviselői szerint a színésznő tanúk padjára szólítása szükségtelen volt, és semmi köze nincs magához az ügyhöz, ami miatt az ügyészség vádat emelt. Todd Blanche, 

Donald Trump ügyvédje szerint a tanú által elmondottak komoly sérelmet jelentenek a republikánus elnökjelölt számára.

A bíró ugyanakkor az ügyésznek adott igazat, és érvényesnek mondta ki a tanúvallomást, amelyben Stromy Danielst a vád képviselői részletesen kérdezték a Donald Trumphoz 2006-ban fűződő intim találkozásáról. A védelem képviselői a színésznőnek feltett keresztkérdésekkel azt akarják bizonyítani az esküdtek előtt, hogy a nőt pénzéhség vezette. 

Donald Trump a tárgyalás után újságírók előtt arról beszélt, hogy az ügyészség által összerakott ügy teljesen szétesik,

 és erre a keddi tárgyalási nap is rávilágított.  

A tárgyalás csütörtökön folytatódik New Yorkban, amikor Stormy Daniels ismét a tanúk padjára ül, hogy tovább válaszoljon a védelem kérdéseire. Az Alvin Bragg demokrata párti kerületi ügyész által megfogalmazott vád arról szól, hogy Donald Trump tudomásával akkori jogi képviselője, Michael Cohen, aki szintén szerepel a vád tanúi között, a színésznőnek 2016-ban kifizetett hallgatási pénzt törvénybe ütközően tüntette fel jogi költségként.

A bíró még hétfőn újabb nyilatkozattételi korlátozást rótt ki, és a határozat megsértéséért további 1000 dollár bírságot szabott ki,

 valamint elzárással fenyegette meg Donald Trumpot, ha a továbbiakban is megsérti az üggyel kapcsolatban kirótt nyilatkozattételi korlátozást. A volt elnököt múlt héten már 9 ezer dollár bírsággal sújtotta a bíró, aki szerint Donald Trump kilenc alkalommal sértette meg a tilalmat. A határozat keretében Donald Trump és képviselői nem említhetik nyilatkozataikban a vád tanúit, valamint az esküdteket.

A volt elnöknek és ügyvédeinek az az álláspontja, hogy 

a nyilatkozattételi tilalom megsérti Donald Trump alkotmányban biztosított jogát a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságához, 

különösen azért, mert a tanúkat semmi nem korlátozza abban, hogy Donald Trumppal kapcsolatban bíráló megjegyzéseket tegyenek.

(MTI)
 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­­­a­z­­i n­­i­­­m­­­f­­o­m­­­á­­n­­­i­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
nempolitizalok-0
2024. május 08. 12:21
Ennyire szarul állnak ott a libsik. Már arra sem ügyelnek, hogy a látszat meglegyen. Egyébként a libsik hatallommegtartási technikája itt jól tettenérhető. A bíróságokbe beépülve, jogi eszközökkel teszik lehetetlenné a nekik nem tetszőket. Itt sem véletlenül érzékenyít Pressman asszony, mert egy libsi kormányzás esetén itt pontosan ugyanez lenne. Tökmindegy kikre szavazol, a libsik kezében lévő bíró ezt képes felülírni. Amúgy ez innentől nem demokrácia, jogállamiznának is rendesen a libsik, ha ez nálunk lenne és még igazuk is lenne.
EX_Terminator
2024. május 08. 12:02
Nagyot mondani bárki tud, de bizonyítható e bármi is az elhangzottakból?
august
2024. május 08. 10:16
:) Egy vicc az Usa "igazságszolgáltatása. Soros által megvett bírók és ügyészek, épp az elnökjelöltet akarják megfosztani az indulástól. Most nem a közösségi hálókról tiltják ki, mint korábban, az elnöki ciklusa alatt, a bíró megtiltja hogy kommentálja a rá zúduló vádakat. Már némely banánköztársaság is kiröhögi amit ott előadnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!