Román rongált Rómában

2011. szeptember 05. 14:46

Egy dühös román férfi kalapáccsal, kockakövekkel rongálta meg Róma műemlék kútjait - írja a hvg.hu.

2011. szeptember 05. 14:46

A hatóságokkal volt rendezetlen ügye, ezért verte szét kalapáccsal az egyik római szökőkút szoborrészét - állítja az a román férfi, akit vasárnap éjjel fogott el a rendőrség Rómában. A férfi a Piazza Navona egyik szökőkútjának márványfiguráját verte szét kalapáccsal, majd kockakövekkel próbált kárt tenni a világhírű Trevi kútban.

Gianni Alemanno főpolgármester Róma város megsértésének nevezte az „őrült” cselekményt. Az olasz sajtó „kultúra elleni sorozatelkövetőről” beszél. Alemanno polgármester példás büntetést kívánt az elkövetőnek, szerinte aki nekiesik egy műemléknek, az bármire képes, és nem érdemel könyörületet.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. szeptember 06. 14:00
Méghogy román férfi.
Honfi-fi
2011. szeptember 06. 13:59
A hököm kezd tele lenni ezzel az álszent prűdériával. Miért nem lehet leírni, hogy egy román oláhcigány beroncsizott és szétverte a műemléket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!