Robotálmok: sajog tőle a szív

2024. május 09. 11:20

Csak óvatosan a Robotálmokkal! A plakát alapján azt hinnénk, gyerekeknek szól. Szól persze nekik is, hat éven felülieknek ajánlott, bizonyára jól elszórakoznak az aranyos szereplőkön. Közben viszont nagyon is „felnőtt-történet”, amit ez a film elmesél. Olyan kegyetlen sorsszerűség alakítja benne a dolgokat, amitől utána napokig nem szabadulunk.

2024. május 09. 11:20
null
Leimeiszter Barnabás
Leimeiszter Barnabás

Nyitókép: Vertigo Media

A spanyol rendezőnek, Pablo Bergernek korábban az animációhoz nem volt köze, egy Franco kori pornós házaspárról szóló vígjátékkal (Torremolinos 73 – Szex, hazugság, super 8-as) és egy, a húszas évekbeli Sevillába helyezett Hófehérke-mozival vetette észre magát. Gyanús tehát, hogy a rajzfilmes formátumnak – azon túl persze, hogy adja magát, hiszen ez Sara Varon képregényének feldolgozása – van valami funkciója. Talán mert külsőségeiben, stílusában gyerekfilm a Robotálmok, nem csupán animált, de még dialógus sincs benne, gyerekké változtatja vissza a legérdesebb lelkületű nézőt is. Aki gyerekként, tehát teljesen védtelenül reagál a drámai fordulatokra. Ha élő szereplők játszanának el egy hasonló alaphelyzetre épülő történetet (ahogyan játszanak is, száz meg száz filmben), némi megindultságnál többet nem éreznénk, kiráznánk magunkból azt is néhány perc után. A Robotálmok esetében viszont egészen más a helyzet.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­a­­z­­i n­i­­­m­f­o­m­­­á­­­n­­­i­­á­k­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!