Diplomát szerzett az első ruandai fogorvos évfolyam

2019. január 25. 11:32

A Ruandai Egyetem tíz hallgatója végezte el az egyetem új, saját fogorvosi képzését. Korábban nem képeztek fogorvost az országban.

2019. január 25. 11:32
null

A 12 milliós ország lakósságát összesen eddig negyven fogorvos látta el, de immár a számuk ötvenre bővül, ami hatalmas növekedést jelent. Az African Exponent szerint ezek az olyan sikerek, amelyekből egész Afrika erőt meríthet és amelyeket érdemes más országoknak is tanulmányozni.

Ruanda 2011 óta működik együtt a Harvard Egyetemmel, hogy közösen beindítsák a fogorvosképzést és a szájsebész alapképzést. A programot a Harvard részéről koordináló Donna Hackley az eseményt hihetetlen, történelmi áldásnak nevezte.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwrtzq
2019. január 27. 13:50
mindent ingyen kapnak a kiselejtezett nyugati eszközparkból
voltospultos
2019. január 25. 22:48
A helyieknek meg mitől romlana a foguk? Vajon ki szállíthatja nekik a fogászati készülékeket? Frédi & Béni GmbH?
jóember
2019. január 25. 22:48
Erről egy korábbi hír jutott eszembe, ami szerint EU-s támogatással valamelyik afrikai országban önálló autógyártásba fogtak. El is készült az első saját fejlesztésű járgány, amit jobb híján bontott alkatrészekből raktak össze. Egy motor innen, egy sármentő onnan, ahány alkatrész annyiféle, de végül is működött. Nagyon büszkék voltak rá, de szerintem a dolog lényege az volt, hogy a támogatás az utolsó centig elfogyott. Ami ezeket a fogorvosokat illeti, biztosan nem lesznek drágák, de a dentálturizmus nem igen fogja túlterhelni a ruandai utazási irodákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!