Komolyan veszi a helyzetet Magyarország, csak három nyugat-európai állam költ többet gazdaságvédelemre

2020. május 13. 14:54

Csak három nyugat-európai állam költ többet gazdaságvédelmi intézkedésekre, Magyarország a Gazdaságvédelmi akciótervvel régiós bajnoknak számít a célzott ráfordítások összevetésében, olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi közleményében.

2020. május 13. 14:54
null

Palkovics László tárcavezető az európai országok magyarországi nagykövetei számára szervezett keddi videókonferencián elmondta, hogy a nemzeti bruttó össztermék arányában a több mint 20 százalékos magyarországi mutatónál mindössze Németország, Olaszország és Svédország fordít többet a vállalkozások megsegítésére, a munkahelyek megőrzésére Európában.     A miniszter György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárral közösen mutatta be a Gazdaságvédelmi akcióterv részleteit a budapesti diplomáciai képviseletek vezetőinek.

A bevezetőben elhangzott, hogy az intézkedések öt fő területe a munkahelyek megőrzése, újak teremtése, a kiemelt ágazatok megerősítése, a vállalkozások likviditásának biztosítása, fejlesztéseik ösztönzése, a családok és a nyugdíjasok védelme. A Gazdaságvédelmi akcióterv e törekvések mentén

több mint 9 ezer milliárd forintot mozgósít 2020 és 2022 között.

A jogalkotást igénylő elemek közel 90 százaléka kapcsán már megjelentek az alkalmazáshoz szükséges szabályok, olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2020. május 17. 15:18
Nem jo. Dilettáns. Nem csak a program a kormány is. Ha jó kenne is hazudnak és eltitkolják a kotonavírus adatait is. Szegény főpolgi emiatt nem tudja megvédeni a fővárost pedig nagyon akarja.
gabor7th
2020. május 15. 13:13
Ugyanmár, ez nem igaz. "több mint 9 ezer milliárd forintot mozgósít 2020 és 2022 között." Minek hatalmas része hitel... https://ujtechkor.blog.hu/2020/05/06/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_597
gabor7th
2020. május 15. 13:13
"Bár már korábban is rámutattunk, hogy a 9000 milliárd forintosra, a GDP 18-20%-ára hirdetett gazdaságvédelmi akcióterv költségvetést érintő része valójában sokkal kisebb, a GDP talán 2%-át éri el, de most, hogy kiszivárogtak a kormány intézkedéseinek pontosabb részletei, ez még inkább helytálló. Látszólag nagy intézkedéshalmazról van szó, de belőle a tényleges támogatások összege kevés, inkább a hitelek dominálnak és sok helyen korábban már meglévő terveket, bejelentett intézkedéseket csomagoltak bele, vagy valószínűleg a lazábban felhasználható EU-s pénzekkel finanszírozzák majd." https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200513/kiszivarogtak-a-gazdasagvedelmi-akcioterv-reszletei-latszolag-nagy-csomagrol-van-szo-431610
aleb19
2020. május 15. 13:13
hatalmas része hitel... - illetve csak allamigarancia kozben a kb felmillio jovedelmet vesztett csaladokat magasrol leszarta partunkeskormanyunk az eu-ban peldatlanul
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!