Meghalt a német csatárzseni, Gerd Müller!

2021. augusztus 15. 15:08

Ma hajnalban elhunyt a labdarúgás történetének egyik legnagyszerűbb csatára, a német Gerd Müller. Németországban a „nemzet bombázója” becenevet kapta, és a négyszeres világbajnok országában minden idők legremekebb csatárának tartották, és az idők végezetéig annak is fogják tartani. Szerzett gólt Európa-bajnoki döntőben, világbajnoki döntőben és Bajnokcsapatok Európa-kupája fináléban. Ezeket a trófeákat mind el is hódította. 75 éves korában, súlyos betegség után ragadta el a halál.

2021. augusztus 15. 15:08
null
Edvi László

A mai napig Gerd Müller szerezte a német profi bajnokságban, a Bundesligában a legtöbb gólt. A tavaszig egy szezonban is ő volt a legeredményesebb 40 találattal. Senki nem gondolta, hogy azt a csúcsot bármikor is megdöntheti valaki, de a legutóbbi szezonban müncheni utódja, Robert Lewandowski 41-szer volt eredményes. A lengyel csatár a csúcsot beállító találata után a tv-kamerák előtt felemelte a mezét, és 

A legendás előd ezt a feliratot ha látta is, már nem tudta felfogni. Évek óta súlyos betegséggel küzdött, amikor tavaly ősszel, a 75. születésnapján egykori klubjának, a Bayern Münchennek a vezetői meglátogatták az öregek otthonában, már  akkor sem tudtak kommunikálni vele. Felesége, Uschi, aki évek óta mellette volt, akkor elmondta, hogy naponta már csak néhány órát tölt ébren, de az egykori csapattársait sem mindig ismeri meg. Sajnos már akkor várható volt, hogy a 76. születésnapját nem éri meg. Ma hajnalban távozott, a hírt kora délután tették közzé.

a mai klubvilágbajnoki trófea elődjét. Az első német labdarúgó volt, aki megkapta a kontinens legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. Órákon át lehetne sorolni a legendás góljait, sikereit, ám most a gyász pillanatában idézzük a hírt közzétevő Bayern München jelenlegi első emberét, Oliver Kahnt, aki napokkal ezelőtt vette át ezt a pozíciót Müller egykori csapat- és kortársától, Karl-Heinz Rumeniggetől:

„Gerd Müller halálhíre nagyon megrázott minket. Ő volt a Bayern történetének egyik legnagyobb legendája! Teljesítménye utánozhatatlan, örökre a Bayern München és az egész német labdarúgás legnagyobb egyéniségei között fogják emlegetni a nevét. Gerd Müller játékosként és magánemberként is döntőszerepet játszott abban, hogy az FC Bayern a világ legnagyobb klubjai közé emelkedhetett. Gerd a szívünkben örökké élni fog."

 

 

Gerd Müller, a Bayern játékosa kapura tör az Újpesti Dózsa-Bayern München BEK-elődöntőben, 1974-ben, a Népstadionban.

MTI Fotó: Kovács Gyula

 

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!