Nem is akar magyar válogatott lenni Rossi új kiszemeltje?

2024. január 16. 15:52

Elképzelhető, hogy az Eb-szereplés lehetősége sem elég vonzó a Blackburn Rovers gólvágója számára.

2024. január 16. 15:52
null
Vámos Tamás

Az Irish Examiner című lap a napokban robbantotta a bombát, és tényként közölte: Sammie Szmodicsnak meghívót küld majd Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Erre azért lenne lehetőség, mert az élete formájában lévő futballista 

(annak ellenére 16 találattal vezeti az Európa taposómalmának tartott angol második liga, a Championship góllövőlistáját, hogy a Blackburn a 24 csapatos mezőnyben csupán a tizennyolcadik helyen áll...) 

egyik nagypapája magyar, ráadásul még egyszer sem lépett pályára az ír felnőtt válogatottban, tétmérkőzésen, így a FIFA szabályzata szerint – éppen a fent említett rokoni szál miatt – dönthetne arról, hogy a két ország válogatottja közül melyikben szerepelne a jövőben.

Ezt is ajánljuk a témában

   

ROSSI, Marco
Marco Rossi folyamatosan a legjobb megoldásokon töri a fejét Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az Irish Sun szintén aggódik: úgy tartja a lap, hogy „reálisan fennáll a veszélye annak, hogyha időben nem lépnek, az ír válogatott elveszítheti népszerű játékosát”.

Szmodics azonban kijelentette: Magyarországról még nem kereste senki, egyébként is, ha választania kellene, egészen bizonyos, hogy szíve szerint az ír válogatottban szerepelne.

„Egyetlen ország van, amelynek válogatottjában játszani akarok, és az Írországé. Ha Magyarországról, keresnének, akkor is az ír nemzeti csapatot választanám. 

Apám nagyon büszke lenne rám, hiszen az ő édesanyja szerepelhetnék az ír válogatottban. Nagyon boldog lennék tehát, ha ír válogatott lehetnék, és ha kis szerencsém van, ez a vágyam teljesülhet is a jövőben, amennyiben így folytatom.”  

Fontos tényező: Szmodics mindezt decemberben közepén nyilatkozta, azóta pedig már eltelt egy hónap...

A Magyar Labdarúgó Szövetség a témával kapcsolatban a következő közleményt küldte el a sportnapilapnak: „A férfi A-válogatott idei első kerethirdetése márciusban lesz. Ebből fakadóan Marco Rossi szövetségi kapitány senkit sem hívott meg a válogatottba 2024-ben. Emellett a válogatási elvek jól ismertek: egyrészt a játékos kifejezetten akarjon a magyar válogatottban játszani és ehhez minden, a FIFA szabályai által előírt dokumentummal rendelkezzen, illetve klubcsapatában kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson, amely meggyőzi a szövetségi kapitányt, hogy az illető az Eb-résztvevő magyar válogatottnak is segítségére lehet.”  

Mindenesetre az tény: rövid időn belül megtudhatjuk, hogy az egész történet csak kacsa vagy Sammie Szmodics (a közelmúltban honosított Willie Orbánhoz, Paolo Vinicushoz, Loic Negóhoz és Callum Styleshoz csatlakozva) származásának és remek formájának köszönhetően debütál-e a magyar válogatottban?... 

Nyitókép: Sammie Szmodics gólt lőni már tud – dönteni még nem. Fotó: Gary Oakley/Getty Images

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 16. 16:32
Ha semmi köze Magyarországhoz, akkor ez természetes. Orbán államszocialista tervei nem váltak valóra, a felcsúti modell nem fog működni. Ahogy a Nerencváros is csak Afrikakorpsként döcög el, ha a nyakukra raknak egy Fidesz-pártigazgatót.
benedek77
2024. január 16. 16:28
Tehát továbbra sem tud a közpénzmilliárdokból támogatott magyar futball épkézláb játékosokat kitermelni. Vagy küldöldit honosít, vagy ha egy magyar gyereknek szerencséje (és apukának pénze) van, megkapja a képzést külföldön. Nektek meg marad győzike, meg a migránscsapatok.
Pneumaticus
2024. január 16. 16:26
Elég a nagyon-nagyon szegről-végről magyarokból! Olyan nincs, akinek ez az anya- és apanyelve is???
pollip
2024. január 16. 16:22
Jó, értem. Nincs semmi konkrétum, a média csak találgat és tippelget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!