Szoboszlai csapattársa az összeomlásról: Gondoskodom arról, hogy ezek a dolgok többé ne forduljanak elő!

2024. február 05. 10:12

Virgil van Dijkot még ki sem cselezték a szezonban, erre mindhárom kapott gólban ludas volt az Arsenal ellen elveszített rangadón.

2024. február 05. 10:12
null

Fájó vereséget szenvedett a Liverpool Londonban, az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A listavezető 3-1-re maradt alul az Arsenal vendégeként úgy, hogy a rangadón minden gól erősen potyaízű volt. A Vörösök például öngóllal egyenlítettek, de hol volt a labdába véletlenül belefutó Gabriel Magalhaes megmozdulása a liverpooli védelem sorozatos szerencsétlenkedésétől? Nem volt elég csapás Jürgen Klopp csapatának, hogy a hét közben az első bajnoki gólját megszerző jobbhátvéd, Conor Bradley édesapja halála miatt hiányzott, a kulcsfontosságú találkozó előtt kiújult Szoboszlai Dominik combsérülése is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Holland hibák

Mindezek ellenére erős, összeszokott csapatot küldött pályára a szezon végén távozó német szakember. Tény, hogy nem ízlett a hazaiak letámadása Virgil van Dijkéknak, ám a holland belső védő kapitális hibáira nehéz magyarázatot találni. Becsületére váljék, a liverpooli csapatkapitány vállalja a felelősséget, és el is mondta a véleményét.

„Ezek a dolgok nem túl sokszor fordultak elő pályafutásom során, de most nehéz. Ebből majd felépülök, mert tanulok belőle. Vállalom a felelősséget

 – próbált optimista maradni a hátvéd.

Fordulópont

Virgil van Dijk az első gólnál rosszul húzta meg a lesvonalat, s hozta lehetetlen helyzetbe Ibrahima Konatét. A harmadiknál későn, lassan keresztezett, és mire odalépett, olyan szerencsétlenül ért bele Leonardo Trossard éles szögből leadott lövésébe, hogy a labda kapusa lábai között került a kapuba. A legnagyobbat mégis a második Arsenal találatnál bakizott, amikor 1-1-nél még teljesen nyílt volt a mérkőzés kimenetele. A 67. percben haza akart kísérni egy hosszan előrevágott labdát, ám ütközött a kifutó kapusával, és sem ő, sem Alisson Becker nem találta el a labdát, amit Gabriel Martinelli az üres kapuba gurított.

„Nem keresek kifogásokat. A legmagasabb szinten ez egy pillanat töredéke alatt meghozott döntés. Hagytam pattanni a labdát, és a testemmel fedeztem. Alisson megérintett egy kicsit, és ezért nem tudta elrúgni. Fáj nekem, és fáj a csapat többi tagjának is. Ez egy nagy fordulópont volt a játékban, mert azt hiszem, különösen a szünet után jól játszottunk.

Véget ért a sorozat

15 veretlenül megvívott meccsnél állt meg a számláló. A Liverpool mindössze a második vereségét szenvedte el 23 forduló alatt. Az elsőt szeptember 30-án, a 7. körben a játékvezetői hibáktól hemzsegő Tottenham elleni rangadón. Továbbra is az élen állnak a táblázaton Szoboszlaiék, akik 2 ponttal gyűjtöttek többet mint az Arsenal és 5-tel a Manchester City-nél. Ugyanakkor a címvédő két mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz a vesztett pontok tekintetében jobban áll. 

Szeptember óta ez az első vereségünk. Nyilvánvalóan fáj az elvesztés, különösen a mai módszerrel. Sok szempontból szükségtelen volt, de játékról játékra vesszük.

Mint mondtam, ez fáj nekem, ahogy látom, hogy az összes csalódott szurkolót. Nem szép dolog hibákba keveredni, de visszajövök. Ehhez nem fér kétség. Gondoskodom arról, hogy ezek a dolgok többé ne forduljanak elő!

 – tekintett előre Virgil van Dijk.

A Liverpool február 10-én, a Burnleyt fogadja az Anfielden. A holland és csapata javíthat Szoboszlai Dominik viszont – vélhetően – nem lép majd pályára.

Nyitókép: Ian Kington / IKIMAGES / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. február 05. 14:58
Egy kapitális hiba beüthet egy klasszisnál. De három egy mérkőzésen? A valószínűség más valószínűséget mutat.
Vainamoinen
2024. február 05. 10:25
Elképesztően gyenge a sportrovat, a bulvárcímadások, az érthető, bár túlzott Szoboszlai rajongás. Még csak 3 gólt rúgott és alig ismert a Liverpool szurkolók táborán kívüll. Szeressük visszafogottabban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!