Miért veszekedett sokat válogatottunk újonca, Dárdai Márton az édesapjával? (VIDEÓ)

2024. március 22. 09:58

Az MLSZ stábja Freiburg után Berlinbe látogatott.

2024. március 22. 09:58

Fotó: MLSZ/YouTube-képernyőmentés

Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség stábja meglátogatta Sallai Rolandot és Szalai Attilát Freiburgban, útjába ejtette Berlint is, ahol Dárdai Márton, valamint édesapja, Dárdai Pál és az Union Berlin középpályása, Schäfer András fogadta a szövetség munkatársait.

Ezt is ajánljuk a témában

A német fővárosban forgatott riportfilmben szóba került Dárdai Márton döntése, amellyel a magyar labdarúgó-válogatottat választotta, illetve a németországi mindennapok is.

„Az egész családom magyar, a barátnőm, a kutyám, mindenki, csak a testvéreimmel itt születtünk Berlinben. Gyerekként emlékszem, amikor csak tudtunk, mentünk Magyarországra.

Ez egy érzelmi dolog, alapvetően a szívemre hallgattam, mert jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek.

Ahogy tudtam, korábban is néztem a magyar válogatott minden meccsét” – elevenítette fel élményeit Dárdai Márton, majd azt is hozzátette:

„Emlékszem gyerekként mennyit játszottunk a kertben, apa már akkor sem szeretett veszíteni. Sokat veszekedtek velünk, miután szétlőttük a redőnyt, de nagyon jó volt, ahogy nyaranta reggeltől estig fociztunk” – mosolygott a fiatal védő.

A Hertha BSC vezetőedzője, a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál elmondta, sosem szól bele a fia döntéseibe, mert nem tartja szerencsésnek, így utólag pedig a gyerek sem tehet szemrehányást semmiért.

„Egy szülőnek nem szabad befolyásolni a gyermekét a döntésében. A fiúk itt nőttek fel Berlinben, sokat kaptak ettől az országtól, de az a mi feladatunk volt az édesanyjukkal, hogy megmutassuk nekik Magyarországot. Hosszú távon nem szerettem volna azt hallani, hogy miért kellett így döntenie. De örülök neki, hogy a magyar válogatottat választotta” – fogalmazott a büszke édesapa, aki egyben a klubedzője is.

„Márton egy olyan srác, akire rá lehet bízni egy egész védelmet.

Olvassa a játékot, nyomás alatt sem inog meg, nem bújik el, komoly érték.

A játékkultúrája miatt ki tud lépni a középpályára is. Szeretnek vele játszani a támadók, mert nagyszerűek a labdái. Az utóbbi időben sokat fejlődött védekezésben is!” – jelentette ki a szakember.

A filmben az Union Berlin válogatott középpályása, Schäfer András megdöbbentő részletekre világított rá a súlyos, hosszú ideig húzódó sérülésével kapcsolatban.

„Szerelmes lettem Berlinbe, mosolygós embereket látok, ami nagyon sokat segített a sérülésem idején.

Nagy esély volt rá, hogy abba kell hagynom a futballt. A mai napig nem merem kijelenteni, hogy 100 százalékosan meggyógyultam.

Amikor 24 évesen azt mondják neked, hogy nem biztos a visszatérésed, akkor azt nagyon nehéz feldolgozni. Az én utam rendkívül hullámzó, de ezt elfogadtam, minden nap azért dolgozom, hogy jobb legyek” – mondta a berlini középpályás, aki a németországi életébe is bepillantást engedett.

„Nagyon szeretem a filmeket, Berlinben járok művészmozik vetítéseire, színházba, de volt, hogy balett előadáson is megfordultam” – mesélte Schäfer.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­g­ö­­­s­­­ ­l­­á­n­­y­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­k­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
frankie-bunn
2024. március 22. 10:08
A kis barista Bandi ! :D Azért azzal a berlini szerelemmel vigyázz !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!