Harry Kane bosszút állt, akár a BL-t is megnyerheti a Bayern München

2024. április 18. 08:17

Joshua Kimmich góljával legyőzte az Arsenalt a bajor együttes a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Lőw Zsolték a Real Madriddal játszanak a döntőbe jutásért.

2024. április 18. 08:17
null

Nyitókép: Facebook/Bayern Munchen FC

***

Továbbra is életi a reményt a Bayern München, hogy ne legyen teljes katasztrófa a 2023-2024-es szezonja. A legrangosabb európai sorozatban már a legjobb 4 között vannak a nyáron távozó Thomas Tuchel – Lőw Zsolt páros irányította németek, akik a londoni 2-2 után hazai pályán továbbjutottak a Bajnokok Ligájában. 

Egy gól döntött

A Bundesliga előzi 11 kiírását kivétel nélkül megnyerő Bayern idén sem német bajnok, sem német kupagyőztes ne lesz. Az utolsó esélye a BL maradt, s ennek megfelelő elánnal ment bele a bajor sztárcsapat az Arsenal elleni visszavágóba. Az első találkozón büntetőből eredményes Harry Kane 20 találkozón már 15 gólnál járt az őt gyerekként eltanácsoló Ágyúsok ellen. A németek angoljára kiemelt figyelmet fordítottak a vendégek, akik őt ugyan féken tartották, de csapatát nem tudták. A második félidőben fokozódott a Bayern nyomása, egy kettős kapufát még megúszott Mikel Arteta csapata, de a 63. percben kapitulált: Guerreiro beadaását Josua Kimmich fejelte a kapuba (1-0). A mezőny egyik legalacsonyabb embere, aki néhány hete összekülönbözött a magyar másodedzővel, most ünnepelt hős lett. 

A meccs legjobbja: Joshua Kimmich
Fotó: Facebook/Bayern Munchen FC

Kane helyett Kimmich a hős

A szakértők és a szurkolók többsége is arra számított,hogy Harry Kane lesz a nyerőember, de Joshua Kimmich lett. A 29 éves német középpályás tizedik meccsén az első gólját szerezte a mostani BL-kiírásban. A teljes szezonban 36 fellépésén is mindössze a másodikat. A Bayernt 2015 óta erősítő német válogatott középpályás már a 80. Bajnokok Ligája találkozóján lépett pályára (12 gól), 

„Csodálatos érzés ilyen fontos gólt szerezni a szurkolóink előtt egy olyan estén, mint a mostani. 

Ezek azok a pillanatok, amelyekért dolgozunk. Mi pedig keményen megdolgoztunk érte. Most megkaptam a jutalmat

. Örülök neki, egyelőre az elődöntőre koncentrálunk, aztán meglátjuk, mi lesz. Remek, hogy a szurkolóinkkal ünnepelhetünk. A második félidei teljesítmény nagyon jó volt és tudtunk egy gólt szerezni és ha a két meccset együtt nézzük, úgy vélem, megérdemelten jutottunk tovább” – idézi a játékost az nso.hu.

Jöhet a Real Madrid

Az Arsenal elleni ötödik egyenes kieséses BL-párharcát is sikerrel vette a Bayern München, amely négy év után jutott be az elődöntőbe – 2020-ban meg is nyerte a sorozatot. A döntőben éppen a mostani edzőpárosa vezette Paris SG ellenében. Az elődöntőben a címvédő Manchester City-t drámai meccsen, idegenben kiejtő Real Madrid vár a bajorokra. a másik ágon a PSG és a Dortmund csap össze. Ha a Real – City párharc előtt előrehozott döntőről beszéltünk, akkor a 14-szeres győztes Real Madrid és a 6-szoros első Bayern München összecsapásával hasonló a helyzet – lehet még fokozni az izgalmakat.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Harry Kane nemes bosszúja jöhet

Az Arsenal 9 évesen eltanácsolta az angol válogatott gólrekorderét, aki most a Bayern München futballistájaként újra betalálna az Ágyúsoknak. Eddig 20 meccsen 15-ször szomorította őket.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­­n­­a­­k­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Bastyaelvtars
2024. április 18. 09:12
A német bajnokság elbukasa után nem volna rossz fajdalomdij a bl megnyerése az fc bayern nek. De a Real ellen ez a teljesítmény kevés lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!