Ezt látni kell, ahogyan Szoboszlaiék edzője elbúcsúzott a Pooltól (VIDEÓ)

2024. május 18. 13:48

Vasárnap délután egy korszak lezárul Liverpoolban, közel kilenc év után távozik Jürgen Klopp a Vörösöktől. A Wolverhampton elleni meccs biztosan érzelmekkel teli lesz minden hazai labdarúgó, stábtag, vezető, szurkoló számára.

2024. május 18. 13:48

Nyitókép: Adrian Dennis/AFP

 

Jürgen Klopp kiemelkedő és kitörölhetetlen figurája lett a Liverpool FC történelmének. A német szakember az év elején jelentette be, hogy közel kilenc esztendő után a nyáron elhagyja a csapatot, s most már azt is tudjuk, hogy a Feyenoordtól érkező Arne Slot lesz az utódja. Klopp a Pool legendás alakjává vált ez idő alatt, nyert többek között angol bajnokságot, Bajnokok Ligáját, FA-kupát és Angol Ligakupát is. A játékosaitól már egy grillpartin elköszönt, az internetre pedig felkerült most egy videó, amelyen a Liverpool stábtagjaitól is búcsút vett, méghozzá stílusosan. A felvételen az 56 éves mester az angol csapat összes alkalmazottjával és a közösen megnyert trófeákkal együtt szerepel.

A klub pénteki sajtótájékoztatóján, érthető módon, nem is a Wolverhampton Wanderers elleni mérkőzés, hanem Klopp búcsúja volt a középpontban.

„Ez életem legintenzívebb hete. Ez az utolsó mérkőzés, aztán jön a nyaralás és jönnek a szokásos dolgok, de mégis minden más lesz. A játékosoktól már elköszöntem, tegnap megvolt a búcsúpartink, grillezéssel. A búcsúzás soha nem szép, de ha nem éreznék fájdalmat, ez azt jelentené, hogy nem volt jó az együtt töltött idő, és én nagyon jól éreztem magam” – idézte a Magyar Nemzet Jürgen Kloppot. A szakvezető nosztalgiázott is egy kicsit. A legnagyobb győzelmének a 2019-es BL-elődöntős visszavágót tartja, amit 4–0-ra nyertek a Barcelona ellen, az idegenbeli 3–0-s vereség után.

„A döntő már „sima ügy” volt, 2–0-ra nyertünk a Tottenham ellen. A kedvenc gólomat a kapus Alisson szerezte 2021-ben a West Bomwich Albion ellen, amikor a 95. percben Trent Alexander-Arnold szöglete után fejelt győztes gólt a bajnokságban. A kedvenc gólpasszom pedig Alexander-Arnold nevéhez fűződik a Barcelona elleni meccsről, amikor a védőnk gyorsan elvégzett szöglete után a 79. percben Divock Origi beállította a 4–0-s végeredményt” – emlékezett vissza a mester.

Szoboszlai Dominikéknek az utolsó forduló már tét nélküli. A Liverpool a Wolves elleni eredményétől függetlenül a harmadik helyen zárja a 2023/24-es idényt a Premier League-ben. Jürgen Klopp tehát nem tudott bajnoki trófeával búcsúzni, de azért az idén is nyert egy serleget, ugyanis csapata Angol Ligakupa-győztes lett februárban. És minden bizonnyal, a csapat is szeretne győzelemmel elköszönni tőle vasárnap délután.

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­­e­l­­d­ ­a­ ­s­­z­­e­x­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
kukasmacska
2024. május 18. 23:36
Jürgen Kloppnak hívják, faszkalap címadó "újságíró".
Halder_1899
2024. május 18. 13:59
9 év nagy idő a mai világban egy helyen edzőként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!