A rutin sara

2010. február 19. 08:01

Mind a két párt azt műveli, amit tud, amit 10 vagy 15 éve begyakorolt. Kampányolgatnak egymás ellen. A Jobbiknak.

2010. február 19. 08:01
„Zötyörög a kampány, a két nagy párt, már ha az MSZP-t még annak nevezhetjük, leginkább egymással van elfoglalva. A Fidesz még mindig Gyurcsányt járatja lefele, a »gyurcsányt«, aki már rég nem egy személy, hanem minden, egy egész párt, egy kormányzat, egy egészségügyi reform, egy népszavazás a határon túliakról, egy kórház-, víz- és mindenprivatizáció, egy vizitdíj, egy tandíj, egy gumibotozás, kilőtt szem és lopás minden mennyiségben, a LOPÁS. Ezt csinálják hat éve, művészi tökélyre fejlesztették, minden testhelyzetből képesek voltak gyurcsányozni, hanyattesésből ollózva, a leshatárról indulva elszaladtak, és ellenállhatatlanul begyurcsányoztak az ellenfél hálójába egy hatalmas gyurcsányt, ez volt a poliszi és a stratégia és a taktika. Ebbe a narratív keretbe van még mindig belegyömöszölve minden, amit ma a Fidesz Magyarországról állít. Minden rossz, de nem azért, mert rossz, hanem mert a »gy.« szántszándékkal elrontotta. Eközben a Fidesz kinyírta magát is, csak még nem vette észre. Ha látná, hogy mit állított elő, nem »szélsőségesezné« az MSZP-t.

Az MSZP kampánya sem egy sziporkaparádé. 'k egy kicsit Orbánnal szemben beszélnek (nem mintha az nem adott volna rá épp elég okot), de még inkább arról, hogy a Fidesz kibabrálna a szegényekkel. Szociálisan riogatnak. Mintha azt mondanák, hogy »rosszabbul élünk, mint négy éve«, de mert ezt nem mondhatják, azt mondják, hogy »nyolc éve rosszabbul élnénk«.

Biztos mindkét kampány hasznos a maga szempontjából. A Fideszé konkrétan be fog jönni, ők nyerik a választást. Hogy az MSZP-nek bejön-e a magáé, azt a kérdést nehéz értelmezni, mert mi az, hogy bejön, öttel több képviselőre elég pluszszavazatot kapnak, akkor már bejött? Mind a két párt azt műveli, amit tud, amit 10 vagy 15 éve begyakorolt. Úgy, ahogy eddig művelték. Kampányolgatnak egymás ellen.

A Jobbiknak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GuitarHero87
2010. február 19. 11:43
Én azért a köztársasági elnöknek több jogot adnék... Milyen jóljött volna ez, mégmielőtt elkezdőtött ez az egész színjáték... Már túllennénk a választásokon és nemkellene most a baloldaliaknak remegni, h jajjisteenmjajjistenem jön a patás... MILEEESZ?... Vicc az egész. Kormányzás lesz. És rend végre. Remélem.
GuitarHero87
2010. február 19. 11:22
Hát én elsőként az alkotmányt iratnám át. Kicsit elévült és nemártana oylan horderejű változásokhoz amikre itt szükség van az alapoktól hozzákezdeni. Illetve sok 2/3mados törvényt kéne ehhez módosítani. De ugye az a fránya 2/3mad, bizonyára O.V. és a fidesz egy diktatorikus milicista rasszista államot szeretne itt, Európa közepén létrehozni^^ Én remélem, hogy meglesz a 2/3mad, tetszik,-nem tetszik,csak úgy lehet a lényegi kérdésekben változtatni.
StavrosMenace
2010. február 19. 10:40
Ha legalább egy kicsit is profik lennének.
GuitarHero87
2010. február 19. 10:38
Egyszerűen csak demagóg 1 embert vádolni. És hagyd ki azt h "dehát egyazászlóegyatábor" meg egyéb ilyen okos dolgokat... Az elmult 8ra nemlehet, mert mszp kormány volt. Érdekes módon az ország értelmesebbje sejtett már valamit az elején. Meg a Zorbánék is. Emlékezzünk csak: "vonja vissza vagy az igaztalanság vádjába süllyed" Jakérem, eztis ellehet mosni, meg lehet magyarázni. Nem kell a Zorbánnak hinni, elég ha a szemednek hiszel. Sajnos 2006-ban is több volt a birka. Majd most meglátjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!