Búcsú az olvasóktól (és munkatársaimtól)

2011. május 31. 22:22

Lenin óhajával ellentétben a sajtó nem kollektív agitátor és nem propagandista.

2011. május 31. 22:22
Hirschler Richárd
hvg.hu

„Minden percben az járt az eszünkben, miképpen tudunk az Ön kedvére járni (ebben persze némi önző szándék is megnyilvánult: tematizálni a közbeszédet, beszéljenek az emberek, szóljanak a Facebook bejegyzések a mi leleplezéseinkről, értesüléseinkről, vitacikkeinkről, jöjjenek a hirdetők minél több költenivalóval).  A kedves Olvasó pedig nem volt rest, ha kellett dicsért, ha kellett szóvá tett, időnként beperelt, tehát visszajelzésnek nem voltunk híján. Amikor pedig a médiában bennünket idéztek, madarat lehetett velünk fogatni.

Nem ért meglepetésként, hogy sokan helytelenítették, amiért a Gyurcsány érában nem voltunk hajlandóak a hírportált a »haladó értelmiség« (Bence György) agitprop eszközeként működtetni, nem dőltünk be a »fasiszta veszéllyel« riogatóknak. Tartottuk a jó irányt, mígnem tavaly a belpolitikában fordult a kocka. Nálunk is: a Fidesz-kormány hivatalba lépése óta az új hatalmasok visszás döntéseit igyekszünk leleplezni, komolyan véve a sajtó »őrzőkutya« szerepét. Ennek jegyében írták publicisztikáikat, elemzéseiket a Vélemény rovat tehetséges, jó tollú szerzői is. Nem mindenki örül ennek a »középen állásnak«, de ezt ma is vállalom, és nem bánnám, ha utódom is komolyan venné, hogy Lenin óhajával ellentétben a sajtó nem kollektív agitátor és nem propagandista.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. június 01. 10:19
"a sajtó nem kollektív agitátor és nem propagandista" hát, a sajtó nem is az egyes szereplők agitátorok és propagandisták
balbako_
2011. június 01. 10:16
No, ezt is letudtuk. Mostantól Galamuskodni fog? Mert ezek nyugton nem maradnak, az tuti.
narmer
2011. június 01. 08:54
Hát Richard, ettől a HVG.hu tól csak hányni lehetett.Nagy utat jártál be a HVG. főszerkesztői székétől ( ahová még Végh Alpár Sándort is hívtad munkatársnak) eddig a bulvárszagú fröcsögdéig.
kukagyerek
2011. június 01. 08:35
Minden magyar ellenes "középen" szeret piszkoskodni, de minimum balközépen vagy jobbközépen. Pedig középen, csak a sz-rakás közepe van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!