Gazdaságpolitikusra várva

2011. október 28. 13:07

Egyszer már nyakunkba kaptuk a minisztériumi brainstormingot.

2011. október 28. 13:07
Rovó Attila
VG.hu

„Egyszer már nyakunkba kaptuk a minisztériumi brainstormingot: jött a csipszadó, a baleseti adó, még egy évig kétkulcsos lesz a hivatalosan egykulcsos adó. Mindöszszesen 460 milliárdos pluszbevétellel. Most ugyanez a gondolkodásmód látszik visszaköszönni az adócsomaghoz benyújtott módosításözönből. Nincs pénz és politikai elszántság BKV-konszolidációra, öntsük tehát ugyanabba a pazarló struktúrába a közösségi közlekedési adót, amelyből egyedül Budapesten 78 milliárd forint folyna be. Nincs pénz és politikai elszántság a 600 milliárdos hiányú nyugdíjrendszer törvényes helyrepofozására, nevezzük hát át a járulékot adóra, aztán valahogy megoldjuk majd. Rossz a kultúra finanszírozása, jöjjön a pornóadó, a jó ég tudja, milyen összbevétellel.

Az adórendszer ezzel tovább lyukad, jönnek vissza a kisadók, elcsépelt és olcsó poén lett a söralátétről szóló miniszterelnöki nyilatkozatot sokadszorra citálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya ezredes
2011. október 28. 13:12
De legalabb nyakkendoado nem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!