Anya, apa elnézést kérek, mert

2011. december 16. 09:28

Teljesen megértem azokat a szülőket, akik inkább leültetik a gyereket a TV/konzol/PC elé, mert azzal nulla összegből elvan egész nap.

2011. december 16. 09:28
Hernádi Levente
lvnte

„Eddig azt hittem, hogy a felsőkategóriás számítógépem volt drága, de hogy egy i5 proci árából egy Játékszigetben csak egy maroknyi fröccsöntött műanyagra futja. Ez elég durva.

Volt persze mindenből olcsó kínai is, de azok már a dobozon át is minimum mérgezőnek néztek ki.

Hogy lehet ezt szülőként megélni? Én bele sem merek gondolni, mi lenne ha ezeket meg kéne venni, akár egyszer is.

Ennyibe kerültek ezek régen is? Mert akkor most szégyellem el magam, és kérek gyorsan elnézést az összes G.I.Joe-ért, a több vödörnyi legóért és minden egyébért a dömperen át a vízipisztoly arzenálig.

Ilyen árakon kb lehetetlen lehet olyan kreatív környezetet biztosítani egy gyereknek, amilyenben mi felnőttünk húsz éve.

Teljesen megértem azokat a szülőket, akik inkább leültetik a gyereket a TV/konzol/PC elé, mert azzal nulla összegből elvan egész nap. És még le sem nyelheti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2011. december 16. 10:58
Idő,türelem. Engem egy szál műanyag kávéscsészével másfél órát elkávéztatnak. Közben persze szó is esik erről, arról.
peninsulavaldes
2011. december 16. 10:54
elnézést: egyedit akartam írni.
Soma
2011. december 16. 10:47
Puszta véletlen, hogy nálunk könyvet is veszünk a két perc alatt megunható kütyü mellé? Mert a kütyü népbetegség! Mindenki tudja, hogy semmire sem való, a Barbi baba is csak díszlet, a reklámgyerekeken kívül szinte senki sem játszik vele, de státus-szimbólum a mai kislányok körében. A fésülhető sörényű póniló rózsaszín kivitelben úgyszintén. Akkor mivel játsszon a gyerek? Mondjuk, több gyerek egymással egy labda segítségével. /Több, nagyon jó labdajáték van/. Kérdés: Hol labdázzon a gyerek? Válasz: Az udvaron! /Ha van egyáltalán udvar/. Nálunk egyedi volt a gyerekeim kisgyerekkora? Társasház, nagy udvar, 11 gyerek. Egy "mesterséges" dombocska, hinta, homokozó és kinőtt fürdetőkádak, mint medencék, valamint két nagy, árnyat adó fűzfa. A házbeli anyukák huszonöt alatt, nem önmegvalósítva, hanem a hancúrozóknak pogácsát sütve, gombócot gyártva. Csinosan, fodrászhoz, kozmetikushoz járva, színházba, moziba, koncertekre is eljutottak, mert vigyáztak egymás gyerekeire. Egyetlen gyereknek sem kellett a kütyü, alig várták, hogy kiszabadulhassanak az udvarra. Ahogyan nyomom követtem a "csapatot", egyetlen kábszeres, egyetlen kilengő sincs közöttük!
OmegaMale
2011. december 16. 10:44
A játékok, pláne 4 éves kor alatt gyorsan avulnak, érdemes eleve használtan beszerezni őket, újba csak apróságokat szabad. Bonyolultat, működőt tényleg csak akkor, ha már kialakult az érdeklődés, addig alulról kell követni az érdeklődést. Egy iskolás gyerek vágyait viszont már úgy kell lekövetni, hogy ha sokat kér a gyerkőc, cserébe sokat is kell adnia. Motiválni kell azzal, hogy egyezkedsz vele és ha teljesít (jól tanul, háztartásban segít valamit stb.), akkor meg kell adni, amiben megállapodtatok (éreznie kell, hogy megéri a többletteljesítmény). Persze van, hogy a cucc túl drága, így sajnos nem alku tárgya, de pl. zsebpénz, ünnepre ajándékkal való összevonás stb. mindig a legjobb megoldás. Gép elé ültetni akkor érdemes gyereket, ha az unaloműzésen túl képes máshogy is profitálni belőle (pl. angoltanulás).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!