Fejünk

2012. január 13. 12:50

Schmitt Pál vágja csak igazán bóvliba ezt az országot, nem a Fitch Ratings.

2012. január 13. 12:50
Narancs Szerkesztőség
Magyar Narancs

Mert egyébiránt úgy hisszük, Schmitt Pál nem fog lemondani. Miért tenné, Orbán Viktor nem mondta neki. Orbán Viktor nem mondott semmit. A magyar államiság e szimbólumát, ím ily rútul mocskolják, vagy ellenkezőleg, ekkora gazság derül ki róla, s a miniszterelnöknek nincs egy szava róla. Nos, mindebből jó okkal következik, hogy Schmitt Pál marad. (...) Hogy volt-e benne helyesírási hiba, mert ha nem, akkor nem is Schmitt írta, vagy Georgijev tanulmánya alighanem fertőző volt, Schmitt Pál tehát nem lopta, csak valahogy elkapta tőle… Voltaképpen jól is esik – megint, nem először, sőt újra és újra – röhögni ezen a pojácán, de a gúnykacaj csak ideig-óráig feledteti a tényt, hogy Schmitt Pál alávalósága távolról sem marad következmények nélkül.


Schmitt Pál vágja ugyanis csak igazán bóvliba ezt az országot, nem a Fitch Ratings. Hisz a hazugság, a lopás immár az államiságunk szimbólumáig ér, innen már nincs fölfelé, csak lefelé van. Mindaz a sár, amit ez az ügy is kitermelt, elkezd szépen lecsorogni előbb Schmitt lábszárán, aztán szépen végig az egész hóbelevancon, s nem fog megállni a lakások küszöbénél sem. Úgy fogunk eztán élni, hogy az első közülünk elcsórt valamit, aztán letagadta, s majd, amikor eljönnek az ünnepeink, kiáll elénk, és beszédet kanyarít a ránk váró feladatokról, meg a becsületről. Tiszteleg a zászlónk előtt.

Ha neki lehet ebül szerzett holmija, kinek nem? Annak, akinek esetleg nem hagyják. De próbálni bárki megpróbálhatja, aztán csak sikerül valahogy: a recept, a minta mindenesetre előttünk áll; szegény fejünk.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mélyszittya
2012. január 14. 10:57
mi a mocskos aljas húzás: hogy megírták az igazságot? Érdekes nézőpont...
nomármost
2012. január 14. 09:08
Egy D209-es, egy Horn pufajkás, egy Gyurcsányi elévült csaló-hamisító,egy libás Bajnai, egy Gyurcsány-Bajnai -Sikoró, egy börtnnyi mszp-s egy kakaóbiztos Kóka,és párszáz hazását leköpő, hazudozó, árulkodó szdsz-es után ilyen sommásan kijelenteni, hogy "Schmitt Pál vágja csak igazán bóvliba ezt az országot, nem a Fitch Ratings. " enyhénszólva.....ság,ség kinek mi tetszik.
tewton
2012. január 14. 02:26
"Hisz a hazugság, a lopás immár az államiságunk szimbólumáig ér, innen már nincs fölfelé, csak lefelé van" nomentána, nomentána, nomentána héjáhó! nomentána, nomentána, nomentána héjáhó! altus rt, altus rt, fittelina héjáhó!
felician
2012. január 14. 00:26
Véletlenül sem akarom én ezt a Schmitt Pált védeni, de ebből az éktelen hörgésből az 'álamfő' meg plágiumgyanú miatt egy beszédképtelen és III/II-es Medgyessy Péter volt miniszterelnök országában olyan nyilvánvalóan kilóg a műláb, hogy talán komolyan vehetőbb volna ezt az egészet halkabban intézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!