Új üzeneted érkezett, Európa!

2012. október 29. 15:33

Az Együtt 2014 választási párt „visszatérése a Nyugathoz” minden bajunk kiújulását hozná, hiszen éppen a régi világ jönne vissza.

2012. október 29. 15:33
Balázs Ádám Samu
PolMa Progresszív

„Ami a belpolitikát és Bajnai Gordon ex miniszterelnök Millás beszédét illeti: tévedés nem elfogadni, hogy az általa kívánatosnak vélt »korszakváltás« politikai és jogi értelemben már 2010-ben megtörtént. A bejelentett Együtt 2014 választási párt »visszatérése a Nyugathoz« minden bajunk kiújulását hozná, hiszen éppen a régi világ jönne vissza, amely Orbán Viktor szavai szerint már 2008-ban, a gazdasági világválság idején megszűnt. Ezt a világot nem lehet már visszahozni, ezért Bajnai Gordon ellentmondásba kerül a »haladás« jelmondat használatakor, mert elmúlt idők után vágyakozik. Nem tesz jót egy országnak, hogyha négyévente megújul. A legutóbbi »korszakváltás« 2010-ben következett be, és a 2014-es választás így egyszerűen két nézőpont küzdelme lesz: azoké, akik a régi, 2010 előtti világot kívánják vissza, és azoké, akik folytatni szeretnék a megújulást. Utóbbi csoportba tartoznak azok a civilek, akik százezres tömegben vonultak a Kossuth-térre, a Békemenettel harmadszor is kiálltak a kormány mellett, nem mellesleg olyan műfajt teremtve, amelyet a nyugati országok nem ismernek. A 2014-es választás dilemmája egyszerűen bal és jobboldal politikai küzdelme lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. október 30. 00:10
Tón a lúd átúsz.
Feketeleves
2012. október 29. 22:31
"Utóbbi csoportba tartoznak azok a civilek, akik százezres tömegben vonultak a Kossuth-térre, a Békemenettel harmadszor is kiálltak a kormány mellett, nem mellesleg olyan műfajt teremtve, amelyet a nyugati országok nem ismernek." Éljen-éljen-éljen! Normális országokban nem szoktak a kormányok MELLETT tüntetni.
Kronikas
2012. október 29. 20:31
Ez volt ma a nyolcadik bajnaizó cikk a Mandineren :-)
Akitlosz
2012. október 29. 20:18
Legfeljebb a szavazók szintjén szól a történet az odők utáni vágyakozásról. A politika szintjén ez szimplán hatalmi harc. Az a kérdés kik legyenek a legközelebb a húsos fazékhoz. A többi, a körítés csak eszköz a hatalom megszerzéséhez. Annyiban más ez az egypártrendszernél, hogy nem csupán egy pártot kell jól lakatni a közpénzekből. Le lehet cserélni még bármennyiszer az MSZP-t a Fideszre, a Fideszt az MSZP-re, de ettől az országnak, a szavazóknak jobb ugyan nem lesz. A rendszer ugyanis változatlan marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!