Orbán: csökken a munka terhelése – Valóság: nyolcadával nőtt

2013. január 04. 08:23

Az LMP kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök mikor emeli fel tekintetét a köldökéről, és néz körül a magyar valóságban.

2013. január 04. 08:23
Scheiring Gábor
Lehetmas.hu

„Orbán Viktor szerint új gazdasági modellt épít a kormány, és a munka helyett a fogyasztást adóztatja. A KSH friss számai azonban meghazudtolják a miniszterelnököt. A munkajövedelmeket terhelő adók 2012 első három negyedévében nyolcadával nőttek, míg az áfa-bevételek csak az inflációt követik.

A jövedelemadók összesen 12,1 százalékkal emelkedtek, ami elsősorban az adójóváírás megszüntetése következtében megnőtt személyi jövedelemadó bevételeknek tulajdonítható – írja a Statisztikai Hivatal elemzése. Az adójóváírás – LMP által folyamatosan kritizált – eltörlése az átlagos és az az alatti jövedelműeket sújtja, ők fizetik meg az Orbán-Matolcsy féle amatőr gazdaságpolitika árát.

A Gyerekesély Közhasznú Egyesület jelentése szerint az elmúlt két évben 17százalékkal csökkent a szegény családok reáljövedelme, és egyre többen csúsznak le a középosztályból a szegénységbe. A nélkülözés minden mutató szerint nő, és mára 4 milliónál is többen élnek a létminimum alatt.

Az LMP kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök mikor emeli fel tekintetét a köldökéről, és néz körül a magyar valóságban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!