Titkos magyarok

2013. március 26. 14:24

A titkosított nevű versenyző törvényjavaslatának a lényege, hogy különbséget tesz a születésüknél fogva állampolgárok és az állampolgárságot később szerzők között.

2013. március 26. 14:24
Tóth Zoltán
Népszava

A titkosított nevű versenyző törvényjavaslatának a lényege az, hogy különbséget tesz a születésüknél fogva állampolgárok és az állampolgárságot később szerzők között. Magyarán, a magyar Országgyűlés által elfogadott nemzetközi szerződésben kötelező szabállyal ellentétes törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé.

Kétséges, hogy hirtelen megvilágosodott-e, avagy a kormánypárti többség más okból késztette jobb belátásra, az mindenesetre tény, hogy a titkosított nevű képviselő váratlanul visszavonta a javaslatát. A parlamenti folyosókon azonban suttogva azt terjesztik, hogy a javaslat – természetesen titkosan – immár továbbfejlesztés alatt áll: a titkosított állampolgársági kérelmeket titkosan kellene elbírálni. »Államtitok!« jelzéssel kellene ellátni a 2011 után kedvezményes és gyorsított eljárásban magyar állampolgárságú személyek értesítését arról, hogy magyar állampolgárok. Az állampolgársági esküt titkosan kell megszervezni és az MTVA ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ESKÜ tudósításait kitakart fejekkel kellene közzétenni a közmédiumok híradóiban (a módszer Lomnici Zoltán esete óta közismert).

A törvényjavaslat továbblépési lehetőségei – a »sic itur ad astra« elvét alkalmazva – határtalanok! A Magyarországon lakók számára is bevezethető a titkos állampolgárság! A jelenlegi kormánypártokra szavazókat nem kell választói nyilvántartásba venni, hiszen ebből megállapítható a személyazonosság. Nyilvántartást kizárólag a demokratikus ellenzékre szavazókról kell készíteni! Mindebből látszik, milyen fantáziátlan a titkosított nevű országgyűlési képviselő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. március 26. 22:30
titkos ügynökakta zozó bácsiról?
Ászok
2013. március 26. 21:48
Mindig jót nevetek amikor a kormány dilettantizmusa védelmére kelve az ellenzéket ostorozzák. Ők nem tehetnek erről pubi.
toportyántiszteletes.2
2013. március 26. 18:20
Bemelegített a hétvégén a narancsmaffia láncszavaztató kommandója...
packó_
2013. március 26. 16:51
Jé, lecserélték a képet. A Tóth Zoltán "választási szakértő". Hány esetben is felelt a választások tisztaságáért, "elfogulaltlan" módon ez az ember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!