Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Brüsszel nem Moszkva

2013. május 01. 16:25

Semmiképp nem akarjuk feladni a Fidesszel kötött barátságunkat, és remélem, mindez fordítva is igaz. Egy családban is akadnak viták.

2013. május 01. 16:25
Hans-Gert Pöttering
Népszabadság

- Áder János köztársasági elnök a hét végén az Európai Unió kettős mércéjéről beszélt. Van kettős mérce az új tagállamokkal szemben?

Ha a magyar köztársasági elnök erre a következtetésre jutott, az az ő véleménye. Mint az európai kereszténydemokraták és európai demokraták frakcióvezetője, 2000–2001-ben magam is részt vettem az Ausztria elleni szankciókról szóló vitában. Nem egy volt kommunista, kelet-európai országról volt szó, tehát nem lehet azt mondani, hogy az Európai Unió másképp kezeli a volt keleti országokat.

- A magyar kormány szerint a németek most azért kritikusak, mert a vállalataik egy része panaszkodik, amiért hátrányosan érintik őket a magyar adóváltozások.

Van természetesen véleménycsere a politika és a gazdaság között, de 76 százaléka a német befektetőknek elégedett, igaz, hozzáteszik, hogy a jogbiztonsággal kapcsolatban vannak aggályaik. De érdemes arra is felhívni a figyelmet, hogy van 24 százalék, amely nem elégedett.

- Beszédében nagy hangsúlyt fektetett az értékekre. Melyek azok az értékek, amelyek egy modern kereszténydemokrata pártot jellemeznek?

- A legfontosabb az emberi méltóság, a béke, az emberi jogok, a szabadság, a demokrácia és a jogállam, amire az ember mindig számíthat. Fontos a szolidaritás és a szubszidiaritás, hogy régiós, nemzeti és európai szinten mindenki a saját feladatát végezze el.

- A fenti értékek alapján a Fidesz még mindig az Európai Néppárt része?

- Természetesen. Semmiképp nem akarjuk feladni a Fidesszel kötött barátságunkat, és remélem, mindez fordítva is igaz. Egy családban is akadnak viták, de attól még mindenki tudja, hogy összetartozunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. május 01. 23:55
Nem hát, csak hasonlít Brüsszel, Moszkvára, de más a neve, más színű a zászló, és másik irányba is kell elindulni oda. Azért csak nem véletlen, ha összetévesztik, és az sem, hogy a szerző erről írt cikket.
puszika
2013. május 01. 17:51
Kommentelők!! A személyre szóló,válogatott sértegetéseiket, talán otthon a családjuk körében kellene elmondani.A mocskos száj nem erősíti az igazságot!!
balint60
2013. május 01. 17:00
Nos, egy újabb tekintélyes politikus, akiről nehezen állítható, hogy baloldali lenne, sőt hosszú és feddhetetlen politikusi pályafutása alapján még azt sem lehet állítani, hogy a ballibek megtévesztették vagy a multik megvásárolták. Kíváncsian várom, milyen újdonággal áll elő a kiflis szenátor-asszony.
kukagyerek
2013. május 01. 16:38
"Brüsszel nem Moszkva" Nem hát! Attól, sokkal rosszabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!