Megint jőnek, robbantgatnak

2013. május 28. 13:41

Amikor „bajnaista anarchistákról” hadoválnak, az leginkább arra emlékeztet, ahogy a sztálini Szovjetunió főállamügyésze, Visinszkij elvtárs a „felforgató trockistákról” mennydörgött.

2013. május 28. 13:41
Konok Péter
hvg.hu

„Egyvalami azonban biztos. Léteznek magyar anarchisták. Vannak hívei Bajnai Gordonnak, magam is láttam már ilyet (sőt, bármily hihetetlen, olyan honfitársaink is vannak, akik szerint Orbán Viktor az ország valódi miniszterelnöke, az Alaptörvény alkotmány és Magyarország jobban teljesít). Sokfélék vagyunk, ugye. Egy ismerősöm például álmából felkeltve is képes elsorolni a számomra teljesen ismeretlen focicsapatok összes játékosát, akár visszafelé is, nekem meg hat macskám van. Az extremitások variációi szinte parttalanok. De az anarchisták és a Bajnai-hívők halmazainak, kedves jobbmánypárti kommunikációs nénik az automatasor mögött, nincs közös metszete. A kettő nem fér össze, ez olyan abszurdum lenne, mint a gerinces fideszes, a baloldali trafikos, vagy az egymásra lépő talpaink. Contradictio in adiecto, ha tetszenek érteni. Ehhez olyan mérvű skizofréniára lenne szükség, mint L. Simon Lászlónak ahhoz, hogy elhitesse magával: művelt emberként éppen ő lehet az alkalmas személy a NER kultúrpolitikájának csatasorba rendezésére. Az anarchisták mindenféle hierarchiát elvetnek, és különösképpen rühellik a politikai hatalmat. Bármifélét. Bajnai mögé vélhetőleg akkor sem sorakoznának fel, ha holnapra irokézfrizurát növesztene, és bejelentené, hogy koalícióra lép a Kétfarkú Kutya Párttal. Ez mindenki számára evidencia, aki kicsit is érti, mit jelent az anarchizmus – ezt nem feltételezem persze a kormányzati kommunikáció kubikusairól! –, és így az „anarchista” veszéllyel való dobálózás nem több szimpla, üres szitokszónál. Amikor Selmeczi Gabriella, a vaníliás karikák hosztesze, vagy Soltész Miklós prütykölésügyi államtitkár a »bajnaista anarchistákról« hadovál, az leginkább arra emlékeztet, ahogy a sztálini Szovjetunió főállamügyésze, Visinszkij elvtárs a »felforgató trockistákról« mennydörgött. Leszámítva azt, hogy Visinszkij nem csupán megvásárolható, unalmas, lakájlelkű köpönyegforgató volt, de hatásos, remekbe szabott aljassággal lángoló szónok is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. május 28. 19:42
Hát épp ez az Konok et.Nem veszitek észre,mert persze nem akarjátok, a DÖGLÖTT HALAT DOBÁLÓ BAJNAI HUSZÁROK a legjobb úton vannak, hogy előbb utóbb robbantanak is.Már Gati is megmondta,ha demokratikus eszközökkel nem megy/akormányváltás/mást kell választani. Titokban ugyan, de ezt várjátok/vagy valami rendkívülit/.A hatalomért semmi sem drága,pláne a hvg.hu-nak.
BőröndÖdön
2013. május 28. 17:56
Az ország drámája a fidesz-diktatúra!
hátakkor
2013. május 28. 17:23
Ez a videó a kedvencem, nézzétek végig! Itt van egy darab közös metszet Konok Péternek ( bár sztem rögtön kettő is, csak az egyik sajtó gárdista..): http://atv.hu/cikk/video-20130328_olah_kata
ZolieM
2013. május 28. 17:22
Gondolom csöves barátunk még internacionálét éneklő milliárdost sem látott soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!