Őszre rend lehet a köztereken

2013. augusztus 17. 09:35

Aki pedig a hajléktalanok közül mégsem fogadná el a segítséget nyújtó kezet, el fogjuk távolítani ezekről a területekről.

2013. augusztus 17. 09:35
Tarlós István
Tarlós István
MNO

„– Csakhogy nálunk az Alkotmánybíróság azt találta embertelennek, hogy az életvitelszerű tartózkodás tilalma válogatás nélkül, minden közterületre szólt. Megsemmisítették a jogszabályt, és tavaly november óta bárki ott élhet, ahol csak akar.


– Alaptörvényünk áprilisi módosításával újra van az önkormányzatoknak rendeletalkotási joga. Mi ezzel hamarosan élünk is. A hajléktalanok ellátási feltételeit továbbra is biztosítani, sőt javítani fogjuk. A belügyminiszterrel együtt remélhetőleg hosszú időre megvalósítjuk a fő célokat: rendet a városban és az emberséges hajléktalanellátást. Épp azokat a feltételeket biztosítjuk évek óta, amelyekről úgy tesznek, mintha hiányoznának.

– Kijelölik a tiltott zónákat?

– Őszi rendelettervezetünkben tételesen felsoroljuk majd, hogy hol nem szabad lakni. Ha tetszik, ha nem, visszatérünk ahhoz, hogy az aluljáróknak a gyalogos közlekedés az alapvető funkciójuk, nem más. Az alaptörvény szellemében kijelöljük azokat a helyeket, ahova szintén tilos lesz »odaköltözni«. Például a metrómegállókba, a pályaudvarokra és kiemelt köztereinkre. Aki pedig a hajléktalanok közül mégsem fogadná el a segítséget nyújtó kezet, el fogjuk távolítani ezekről a területekről. Nem engedjük meg, hogy Augiász istállója legyen a városból!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaszinó
2013. augusztus 17. 22:00
Toportxan tiszteletes úr!Ne haragudjon,de nem értem az eszmefutatását,sajnos nem tudok rá válaszolni és ne higyje hogy elvakult narancshuszár vagyok,sőt irtózom a parlamenti fideszes bologató jánosok világától!de a mai baloldal nagyon messze van a szinvonalas politizástól és nem tudom elfelejteni hogy elusztatták az országot 12 ezer mrd Ft adosággal ami fuldoklik az ország. A populizmus mind a két oldalon jelen van,de isten óvja a magyart,hogy szocik visszajöjjenek.
kaszinó
2013. augusztus 17. 20:35
Toportxán tiszteletes!Kérek szépen valami minöségibb választ,ezt a pszichopatikus jelzőt párszor már elsütötte és nem hiszem hogy helyénvaló.Egész egyszerüen a ballib komentelők hozzáállása gyomorforgató.A gondolatmenetük könnyen definiálható.Mindenaamit a jobboldal tesz csipöből elutasitandó,bármi az,mert nem az mszp van hatalmon.Ez gyerekes és nem vezet sehová.
kaszinó
2013. augusztus 17. 19:55
Nagyon sok rosszindulatu ballib kismajmok kommenteltek a témához.Hogy néz ki Pest hülyegyerekek?A kosz, a mocsok, a szar, a hugyszag... Ez kell nektek parasztok,csak azért mert megint tombol bennetek az Orbán fobiátok.Legalább van elmozdulás a hajléktalanügyben.Rosszindulatú pesti idióták,dörmögjétek a kliséiteket 3000-ig,aztán fulladjatok bele a mocsokba.
antioxi
2013. augusztus 17. 16:50
Na, ezt tudják meg a Soros-féle klf hivatásos belvárosi "civil" jogvédők - akik egyébként 95%-ban zsidók. (Ez utóbbi mellékesek (lenne), csupán a jobb megértéshez jó tudni, hogy kik is ők-:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!