Viktor, az álarcos

2013. október 22. 15:05

Mint ravasz és a közönség rokonszenvére pályázó politikus, gyakran másképpen beszél külföldön, mint itthon, másképpen szólítja meg a különböző társadalmi rétegeket és a csoportokat.

2013. október 22. 15:05
Pelle János
Heti Válasz

„Nemcsak én kedvelem Gaston Leroux kedélyesen hátborzongató regényét, és a belőle készült Webber-musicalt, az Operaház fantomját, hanem úgy tűnik, a szocialisták is. A MSZP PR-osai és arculattervezői azt találták a legjobbnak, ha a párt október 19-i kongresszusát a »Lehull az álarc!« jól kommunikálható motívumára építik fel. Ezt a célt szolgálta a szónokok háta mögé kivetített hatalmas kép, melyen félig Orbán Viktor igazi, rosszindulatú arca látszott a maszk mögül, ami hasonlított arra, amit a Fantom viselt. (...)

Orbán Viktornak tagadhatatlan többféle arca – ha úgy tetszik: álarca – van. Mint ravasz és a közönség rokonszenvére pályázó politikus, gyakran másképpen beszél külföldön, mint itthon, másképpen szólítja meg a különböző társadalmi rétegeket és a csoportokat. Annak, aki majd egyszer a helyére lép, és kormányfő lesz, ugyanúgy kell majd viselkednie, ha hatalmon akar maradni, hiszen »nyílt sisakkal« csak falnak lehet rohanni a közéletben. Ha tetszik, ha nem, az álarc a politika elkerülhetetlenül szükséges kelléke. Rosszul egy áll a politikusnak, ha ellenfeléről úgy akarja letépni, hogy közben ő is azt viseli.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2013. október 22. 19:13
Viktor az álarcos szélhámos!
kjkj945
2013. október 22. 17:16
Pelle ateve!
vak_hangya
2013. október 22. 17:08
Az ember aki mindig igazat mond.
kukagyerek
2013. október 22. 16:35
Micsoda egy takony írás! Azt sugallja, hogy a köpönyegforgatás tisztességes. A szerző igazi fideszes lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!