Korszakhatár

2013. október 11. 13:37

Korszakváltó mezben a 2010 előtti világ próbál visszatérni jövőre.

2013. október 11. 13:37
Szerető Szabolcs
MNO

„A volt kormányfő tegnap is sugárzóan optimista volt az ügyben, csakhogy a napokban kiderült, hogy a PM legutóbbi taggyűlése megadta a felhatalmazást az esetleges összeolvadásra a Bajnai vezette párttal. Ezzel pedig alighanem megtörtént az első nagy lépés a fúzió felé.

Bár majd valamiféle technikai részletkérdésként fogják tálalni, ezzel a volt miniszterelnök újabb kudarca lepleződne le. Ő és hívei túl magasra tették a lécet: nem egyszerűen kormányváltást, még csak nem is újabb rendszerváltást, egyenesen korszakváltást hirdettek 2014-re, bármit jelentsen is ez. Nagyotmondásuk csúnyán visszahull rájuk, ha kiderül, abban sem biztosak, hogy számukra tíz százalék felett húzódik az a bizonyos korszakhatár. Vagyis: ha megkockáztatnák a közös listán való indulást, nemcsak a kormányfői, hanem jövő tavasztól a mezei országgyűlési képviselői pozíciója sem lenne garantált Gyurcsány Ferenc egykori protezsáltjának. Szánalmas perspektíva egy korszakváltó politikusnak, aki időközben mérsékelt, centrista pozícióját is feláldozta egy eszement vuduszertartás kedvéért.

Október 23-án Fodor Gábortól Schmuck Andoron és Ungár Klárán át Mesterházy Attiláig jó pár ellenzéki pártvezető felszólalási lehetőséget kap a Műegyetemnél. Köztük Gyurcsány Ferenc is, akiről egyre valószínűbb, hogy az MSZP-ből kiszakított pártjával együtt helyet kap a nagy ellenzéki választási szövetségben. Így aki Bajnai vagy Mesterházy listájára vagy valamelyik közös jelöltjére szavaz, Gyurcsányt is megkapja. Nem baj. Legalább világosabban látszik, hogy korszakváltó mezben a 2010 előtti világ próbál visszatérni jövőre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. október 11. 18:34
Szabi,Orbanisztánnál minden csak jobb lehet!!
dönci5
2013. október 11. 18:13
"korszakváltó mezben a 2010 előtti világ próbál visszatérni jövőre.” A próféta beszéljen belőled. Ennél a mocskos, szemét rablóbandánál csak jobb jöhet. Lehet beszarni szabolcska.
IgazságosIzomViktor.
2013. október 11. 16:44
A gyurcsánybajnaizás után itt az újabb jelszó:"visszatér a régi elavulkt világ!"Ezzel szemben most mi egy modern,gyarapodó világban élünk nemde,kedves Szabolcs?Őszintén szólva már elmosolyodik az ember azon,hogy a problémák megoldása helyett ma már szinte csak kizárólg az ellenfél minél jobbani lejáratása a ti oldalatok célja(hozzáteszem:a baloldalé is,viszont nem ők kezdték!).De vajon van e ennek értelme?A fidesz kemény magja nem fog úgyse a baloldalra szavazni,a baloldal meg nem fog a fideszre.A bizonytalanok közül pedig biztos vagyok benne hogy többségben vannak azok akik nem kérnek már belőletek.A fárasztó harcokból,az örökös előzőnyócévezésből stb stb.
hátakkor
2013. október 11. 15:28
"Korszakváltó mezben a 2010 előtti világ próbál visszatérni jövőre. " tudjuk. a drogos, meg a rendvédelmi bohóc a két újabb figura csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!